La Policia de Cullera requisa estupefaents a 36 joves en una setmana en ple carrer

La Policia de Cullera requisa estupefaents a 36 joves en una setmana en ple carrer
  • El municipi duu a terme la primera campanya de prevenció de drogues en parcs i zones d’esplai

La Policia Local de Cullera ha efectuat per primera vegada una campanya de prevenció del consum de drogues en la via pública, fira, parcs i zones pròximes a àrees infantils d’esplai, acció englobada dins el seu Pla de Qualitat i Modernització.

Les accions s’han dut a terme des del 18 al 23 d’abril en tres franges horàries de matí, vesprada i nit en les zones ‘calentes’ on habitualment hi ha reunions de grups de jóvens i en les quals se sospita es consumixen substàncies prohibides.

El resultat s’ha saldat amb un total de 123 intervencions de les quals s’han alçat 36 actes per infracció. Tots estos casos afecten persones d’entre 16 i 30 anys, segons ha indicat la regidora delegada de l’àrea, María José Terrades.

Dels sancionats, sis són menors d’edat, el que representa el 16 % del total. La immensa majoria de les infraccions s’han comés per part d’hòmens, que representen el 91 %.

En les actuacions realitzades amb menors d’edat s’ha procedit a donar avís als pares i se’ls ha informat que les sancions econòmiques poden ser substituïdes per un curs de deshabituació al consum de drogues.

Tipus de substàncies
Pel que fa a les substàncies requisades, la marihuana representa el 66 % del total, seguida per l’haixix (22 %) i la cocaïna (11 %).

Entre les conclusions a les quals arriba la Policia de Cullera destaca que el nivell de presència de drogues entre els més jóvens en la via pública és menor en comparació de fa alguns anys, especialment en els llocs més sensibles freqüentats per menors d’edat.

«Esta baixada significativa de consumidors en estos llocs, genera una evident sensació de seguretat entre els veïns i vianants de la zona, per la qual cosa s’han de marcar unes pautes de vigilància policial, amb la finalitat de mantindre part del treball realitzat», indica l’informe.

D’altra banda, el document advertix que el fenomen del consum de drogues, no pot eradicar-se des de l’àmbit policial únicament, «però sí és cert que la nostra participació pot ser molt significativa, especialment evitant la facilitat d’accés i sensació d’impunitat, fonamentalment en els menors d’edat, per açò l’activitat policial ha de ser constant i concorde a la situació del municipi».

En la campanya han col·laborat la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA) de Cullera i la Guàrdia Civil del municipi.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada