Almussafes comptarà amb un centre especial d’ocupació i un servei d’inserció laboral

Almussafes comptarà amb un centre especial d’ocupació i un servei d’inserció laboral
  • Ambdós projectes possibilitaran la inserció laboral dels veïns amb diversitat funcional i en risc d’exclusió social

Amb l’objectiu de continuar creant ocupació, principalment entre el col·lectiu catalogat “en risc d’exclusió social” i entre aquells que patixen diversitat funcional, l’equip de govern s’ha proposat la constitució d’un centre especial d’ocupació i d’un servici d’inserció laboral, este últim totalment pioner i que treballarà en coordinació amb el centre SERVEF, dos entitats que dependran directament d’EMPSA.

El primer pas per a la creació de les esmentades organitzacions laborals es va donar ahir en el ple ordinari, ja que l’executiu va votar la proposta de constitució de la comissió tècnica que s’encarregarà de l’estudi d’ampliació de l’actual objecte social de l’Empresa Pública, un fet que comportarà la modificació dels actuals estatuts.

Durant la sessió, el president de l’executiu, Toni González, va defendre la rendibilitat social i econòmica d’ambdós propostes, que suposaran l’estalvi de més del 35% del salari dels treballadors, afectats per eixe risc d’exclusió social i que actualment es troben contractats a través del Pla d’Ocupació Local (POL), “ja que estarien exempts del pagament de la Seguretat Social, a més d’obrir una via a subvencions, la qual cosa podria suposar que l’estalvi per treballador ascendira a un 50% del salari”. Així mateix, eixe estalvi per a les arques públiques revertirà positivament en la creació d’ocupació, ja que contractarem a un nombre més gran de veïns en desocupació a través del POL”.

El PP es va abstindre en la votació de l’esmentat punt i els regidors de Compromís van votar en contra de la proposta, “una decisió que des de l’equip de govern no entenem, ja que amb esta iniciativa apostem per brindar una eixida laboral a les persones amb diversitat funcional i de difícil inserció laboral en el nostre municipi”, destaca González.

Cal recordar que el passat mes de febrer i per primera vegada en la història, l’Ajuntament d’Almussafes va iniciar el seu projecte d’activitat econòmica amb el llançament d’EMPSA, l’empresa pública de capital íntegrament local que ha suposat la remunicipalització del servici de neteja de les dependències públiques, amb un cost anual de 250.000 euros, enfront dels 330.000 que suposava el contracte anterior amb l’empresa privada concessionària de l’esmentat servici. Per a l’alcalde, “la viabilitat d’este projecte d’assumpció de la gestió directa de l’esmentat servici públic ve avalada per l’important estalvi econòmic per a la hisenda pública, que ascendix a més de 70.000 euros anuals, la major eficiència en la prestació dels servicis públics i una gran oportunitat per a crear llocs de treball en el col·lectiu de més difícil inserció laboral, és a dir, les dones i els majors de 45 anys”.

En l’actualitat són una vintena els treballadors d’Almussafes contractats a través d’EMPSA, encara que esta xifra s’incrementarà en un futur pròxim ja que l’equip de govern treballa ja en el projecte de remunicipalització d’un nombre més gran de servicis públics de competència municipal que, en l’actualitat encara es presten de manera externa per part d’empreses privades. El primer que assumirà l’empresa serà el de la neteja de les vies públiques i, amb posterioritat, serà el manteniment de parcs i jardins el que passarà a gestionar-se directament per l’esmentada entitat, “una fórmula amb què garantim no sols la sostenibilitat, sinó també una utilització més eficient dels recursos públics i una clara millora en la prestació del servici”, afig el primer edil.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.