Dilluns passat 1 de maig, i com tots els anys, els socialistes suecans van commemorar el dia del treballador. Aquesta commemoració, es va celebrar en l’Ateneu de Sueca, local emblemà tic i referent de la classe treballadora de Sueca quan es va fundar.
En aquest acte, i com és costum en l’agrupació socialista de Sueca, es lliura una distinció al company que compleix 35 anys de milità ncia ininterrompuda. Aquesta vegada, va complir els anys, el company Josep Pasqual Mortes, el qual va dirigir unes paraules als allà presents.
Per la seua banda el Secretari General de l’agrupació local, Dimas Vázquez, va fer la seua intervenció commemorativa del dia que era, subratllant que a dia d’avui el nostre paÃs és més xicotet, ja que ha encongit en termes laborals. Va recalcar també que les xifres que es faciliten com que la recessió va acabar, estan farcides de contractes en precari i amb sous de misèria, tornant a aquell fenomen laboral de la dictadura franquista denominada “pobresa laboral”, que venia donada per salaris miserables que amb prou faenes donen per a malviure i mantenir una famÃlia. I per açò, va indicar Vázquez, la taxa de pobresa segueix creixent malgrat la recuperació, i més si uns dos milions de persones no reben a dia d’avui cap tipus de prestació econòmica.
En el seu parlament també es va acordar dels més joves, on un 70 % de les persones entre 18 i 35 anys, avui estan en la precarietat. O no tenen treball, o són contractats de forma precà ria o han d’eixir a l’estranger.
Dimas Vázquez tampoc es va voler oblidar de les dones, ressaltant la bretxa salarial existent avui dia entre home i dones, ressaltant que són elles les que més dificultats tenen per a desenrotllar la seua carrera professional, i són elles les destinatà ries dels salaris més baixos. Per açò i per a combatre aquesta discriminació és necessari implantar una “Llei d’igualtat salarial” per a les dones pel que fa als homes.
Es va finalitzar recalcant que és necessari revertir la capacitat de negociació perquè els treballadors puguen reconquerir drets i condicions salarials dignes. I dins d’aqueixa cultura de la productivitat, que passa perquè l’empresari i el treballador participen no solament de les dificultats, sinó també dels èxits en la gestió de l’empresa, amb millors salaris, i contractes més estables, evitant l’ús indiscriminat del contracte a temps parcial.
Dimas Vázquez va acabar dient que no solament s’han de canviar les nostres lleis laborals i reformar les polÃtiques de formació, per a preparar-nos per als treballs del futur, sinó que també és necessari redissenyar el nostre estat de benestar, per a evitar nous focus de pobresa, ja que el nostre sistema de protecció social ja fa temps que va saltar per l’aire.
PSPV-PSOE