Sueca acollirà el segon Campionat de Raspall Femení i altra edició del festival RaspaRock

Sueca acollirà el segon Campionat de Raspall Femení i altra edició del festival RaspaRock

El joc tradicional de pilota tornarà als carrers de Sueca el proper dissabte, 6 de maig. El Club Pilota Valenciana Xúquer i el consistori suecà han presentant la II edició del Campionat de Raspall Femení i  la segona edició del festival RaspaRock.

cartell-rasparock-sueca-2017La iniciativa, que va nàixer l’any passat i que va tindre molt bona acollida en la seua primera edició amb un total de quaranta jugadores, ha sigut un punt d’inflexió tant per al club, com per al món de la pilota, en general.

Enguany l’organització, que compta amb la col·laboració de l’ajuntament, aposta pel mateix format: dotze hores i dos carrers. Les partides es jugaran al carrer Simó Vila i com a novetat, enguany canvien el Carrer Almussafes pel carrer Wenseslao Requeni, per guanyar comoditat, atés que estos dos carrers estan més pròxims, asseguren des de l’organització. Hi haurà dos categories i es podrà participar per parelles o per trios. Des del club organitzador han afirmat que l’objectiu és consolidar este campionat i poder donar més visibilitat a les dones en este esport, ja que encara hui en dia, es tracta d’un esport molt masculinitzat, on la presència de la dona és minoritària. A més remarquen, igual que en la primera edició, “els pilars bàsics que sostenen el nostre projecte són la democratització, dignificació i la normalització de la pilota valenciana”.

El dia previ a les partides, el divendres 5 de maig, es celebrarà l’acte de presentació d’esta II edició del Campionat de Raspall Femení al Casal Jove de Sueca. En l’acte hi ha prevista la celebració d’una taula rodona que tractarà sobre el paper de la dona al món de la pilota valenciana, i el mateix espai acollirà també una exposició fotogràfica amb el mateix tema com a protagonista.

II edició del RaspaRock
A més a més, s’ha organitzat també una vetlada de festa com en l’anterior edició, per arrodonir la jornada de pilota. La reivindicació es traslladarà als micròfons, on s’ha buscat també una destacada presència femenina. El 50% de les components dels grups seran dones.

El concert del II RaspaRock, que serà gratuït i que s’organitza amb el suport i la col·laboració també de l’Ajuntament de Sueca, comptarà amb l’actuació del grup de reggae valencià Candela Roots, el rock i ska d’Assekes i el rock alternatiu d’Inèrcia.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.