Les partides d’arrossars de Sueca començaran a inundar-se a partir del dijous 4 de maig

Les partides d’arrossars de Sueca començaran a inundar-se a partir del dijous 4 de maig

La “solta d’aigües” per a l’embassament dels arrossars del terme de Sueca començarà el proper dijous, 4 de maig. La Comunitat de Regants ja ha emés el ban pel qual informa de que com és habitual, començarà per la partida de Campanar.

Des del sindicat de regants també han comunicat que el dilluns 8 tenen previst iniciar la inundació de la Socarrada i Llonga. A l’endemà soltaran l’aigua en Ràfol i Clot, mentre que el dissabte 13 ho faran en el Cavall i Bassals.

En el tradicional avís de primavera publicat a principi de setmana també especifiquen que en La Corretjola i El Malvinar, s’embassarà quan comencen a abocar les aigües de la partida del Ràfol.
“En la resta de les partides arrossars s’efectuarà l’embassament segons disponibilitats d’aigua”, expliquen.

Tot i això, adverteixen que les dates publicades podran alterar-se atenent a que les condicions puguen variar cvom a conseqüiència de l’oratge, “a criteri d’esta junta, reservant-se així mateix el sindicat la facultat d’alterar les indicades dates de solta, així com els torns d’embassament”.

En el ban adverteixen, un any més, que mentre dure l’embassament de les partides arrossars, queda terminantment prohibit el reg en els altres tipus de cultiu, com ara hortes, horts, o el que siga.

Per últim, destaquen la prohibició de reparar boqueres dels camps, durant el temps d’embassament. I recorden als comuners que “en l’última junta es va advertir que tots els que hagen fet marges amb tractor deixaran les boqueres obertes”.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.