Hui serà soterrat l’empresari José Martínez Roselló ‘el Colero’, Fill Predilecte de Sueca

Hui serà soterrat l’empresari José Martínez Roselló ‘el Colero’, Fill Predilecte de Sueca
  • Fou un home bolcat en el seu treball que sempre intentà millorar la qualitat del treball de les persones, i a més, preocupat per la industria del seu poble

La ciutat de Sueca està de dol per la mort d’un dels seus Fills Predilectes, José Martínez Roselló, un destacat i estimat veí de Sueca, amb una gran trajectòria empresarial i humana. La cerimònia de comiat es celebrarà este dimarts en la més estricta intimitat i serà soterrat al Pavelló de Fills d’Il·lustres al Cementeri Municipal.

L’any 1999, amb Salvador Gil al capdavant del consistori, José Martínez va ser nomenat Fill Predilecte de la ciutat per “el mèrit a la seua trajectòria empresarial donant molts llocs de treball a els suecans i suecanes, així com renom i prestigi a la ciutat de Sueca, com seu d’una empresa líder” tal i com consta a l’acta del seu nomenament.

José Martínez va fundar en els anys 60 una empresa dedicada al sector avícola, JOMARSA (hui en dia conegut com Grupo SADA S.A i abans com AGROVIC LEVANTE S.A) que va donar moltes oportunitats de treball, sobretot als veïns de la localitat. Els orígens es remunten a la seua joventut, quan treballava en el negoci familiar de la venda de pinsos, i alguns clients pagaven este producte amb pollastres. D’este intercanvi va nàixer la idea  empresarial que va portar endavant, junt amb el seu soci, Federico Félix. Poc a poc l’empresa va agafant forma i instal·la una cadena de sacrifici de pollastres. Durant els anys 70 i 80, la fàbrica avícola registra noves ampliacions i remodelacions, ampliant també la seua plantilla, i adaptant-se d’esta manera a les exigències d’Europa.

L’any 1986, se li atorga ‘l’estrella d’or” per la qualitat dels sues productes i per la seua contínua llavor social; a més, també rep el premi a l’exportació de productes i el 1990 fou finalista en l’apartat d’investigació i desenvolupament dels premis “València Innovació”.

L’empresa va arrancar en els seus inicis amb només huit treballadors i ha arribat a comptar en plantilla amb més de 400 llocs de treball.

José Martínez, ha estat un home bolcat en el seu treball que ha intentant sempre millorar la qualitat del treball de les persones, i a més, preocupat per la industria del seu poble i pendent de l’excel·lència del seu producte, que arriba tant a Espanya com arreu d’Europa.

José Martínez també va destacar en el món de l’esport al costat de la SD Sueca, que va presidir durant varies temporades.  El club li rendirà un xicotet homenatge al pròxim partit que es celebrarà fora de casa, el proper diumenge, guardant un minut de silenci en la seua memòria.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.