Jordi Mayor: «El PP no vol acabar la carretera amb més accidents d’Espanya»

Jordi Mayor: «El PP no vol acabar la carretera amb més accidents d’Espanya»
  • L’alcalde lamenta l’escassa dotació pressupostària per a les obres de l’A-38, que seguix sense data clara de finalització

«Lamentables». Amb esta paraula ha qualificat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2017 presentats pel Govern d’Espanya. Uns comptes en les quals la localitat solament rebrà poc més de 8 milions d’euros per a continuar amb les obres de l’A-38, la variant de l’N-332 entre Cullera i Favara.

El primer edil ha assenyalat que esta quantia resulta «insuficient» per a accelerar les obres del que en successius anys s’ha revelat com el tram amb més morts i ferits greus per accident de la xarxa viària de l’Estat. «El PP no vol acabar la carretera amb més accidents d’Espanya i demostra que li importa més aviat poc este greu assumpte», ha insistit.

En eixe sentit, el dirigent cullerenc ha afirmat que el president del Govern «en el seu intent d’acontentar als catalans per la seua mala gestió del conflicte independentista, està provocant que els valencians i els cullerencs ens cabregem més perquè ens deixa a la cua de les inversions per habitant».

Per a Mayor, els comptes de l’Executiu central són «una mostra més de l’antivalencianisme del PP, que «ens tracta pitjor que a una colònia» condemnant als nostres veïns a unes pitjors infraestructures en comparació amb altres territoris de l’Estat».

Retard considerable
L’alcalde recorda que el cost de les obres de l’A-38 en el seu tram Cullera-Favara ascendix a 133 milions i «al pas que anem la carretera no estarà fins a mitjans de la pròxima dècada en el millor dels casos» quan la previsió inicial era per al 2019.

«L’única cosa que hi ha clara ara com ara és que la carretera seguix sense un termini clar de finalització i que les promeses de més dotació pressupostària que ens han fet són un brindis al sol», ha recriminat al Govern. «Les obres de la A-38 van al ralentí», però «lamentablement les estadístiques de morts i accidents no són com per a prendre’s este assumpte amb tanta calma».

A més, el primer edil ha recordat que encara seguix a l’espera que el nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, es digne a informar l’ajuntament sobre els avanços en les obres i les noves previsions de finalització.

Finalment, ha reptat a tots els grups parlamentaris amb diputats valencians a què esmenen els pressupostos i posen sobre la taula una proposta per a incrementar la partida de la variant Cullera-Favara de la A-38. «Tots, inclòs el PP d’Isabel Bonig, que quan es tracta de defensar els interessos valencians a l’hora de la veritat, s’acovardix davant els seus i llavors se li oblida el valencianisme», ha conclòs.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.