Quasi desbordats en Peus Quets en una setmana d’aniversari i plena d’esdeveniments

Quasi desbordats en Peus Quets en una setmana d’aniversari i plena d’esdeveniments
  • Acabem sopant tots junts i brindem un homenatge a un corredor dels que han fet historia i marcat època a les anals de la cursa a peu: Pepe Mocholí

La celebració dels 30 anys del Club de Córrer Peus Quets s’ ha celebrat aquesta setmana. Com de costum ho hem fet internament per ser una data nostra i sols nostra. Doncs hem volgut gaudir del Club, uns dels altres, uns companys d’ altres, amb harmonia, units pel nom de Peus Quets i reunits en “comunió” esportiva durant tres dies. Es molt direu! No…, prou menys que unes noces gitanes!

abril-2017-pepe-mocholi-recaredo-agullo

Recaredo Agulló i Pepe Mocholí

Iniciem la moguda el divendres de vesprada, sobre el tard. A les huit se dona la eixida de la Vª Crono contra rellotge que se va promoure al 2012 per iniciativa de la nova Junta… de la nova era de Peus Quets. Se surt individualment cada dos minuts per a córrer 2 kilòmetres. Els qui poden van al límit, els que volen lluitar i competir ho intenten, els altres participen que no es poc. Hi ha Peuets i més gent forastera al Club. Bea Ferrer del U.E. Catarroja, Maribel Garcia de Sutrail i Lourdes Lledó de Peus Quets copen els llocs en fèmines, mentre en homes Carles Micó de Peus Quets, Abel Beltran de Sutrail i Albert Micó del C.A. Silla fan la tripleta guanyadora. Recalcarem que estes cinc edicions han tingut cinc Runners que no han deixat en cap ocasió de participar. Des d’ ací un aplaudiment a Sari Roselló, Lourdes Lledó, Maria José Salvador, Tomás Cuesta i Manu Lena.

Acabem sopant tots junts per a tancar el dia amb un acte que s’ ha instaurat al Club des de fa cinc anys, un acte de reconeixement. Brindem un homenatge a un corredor dels que han fet historia i marcat època a les anals de la cursa a peu. Aquesta vegada hem escollit Pepe Mocholí, del U.E. Catarroja. Tot un personatge amb majúscules aquest veterà de 69 anys que avui encara corre a… 4:20/km una carrera popular de 10K com la de Silla el dissabte passat! Encara ocupa hui en dia el 15é lloc del ranking mundial de 1500 i el 25é de 800 en veterans sense nomenar el títols de campió d’ Espanya ja complits els 65 anys.

Acabant de relatar-nos el inefable Recaredo Agulló la trajectòria esportiva i humana de Pepe, vaig sentir a la taula del costat un jove dir: “Quina canya de tio!” Si que ho es i més coneixent la seua faceta humana i compromesa amb la defensa de la natura, dels veïns, del barri tradicional i… de la llengua valenciana. Estic content, feliç i pagat d’ haver conegut personalment un… extraterrestre pla i senzill fet tot ell de valors humans com ho es Pepe Mocholí.

Dissabte, a les deu i mitja del matí té lloc la 10ª Caminada que organitza Peus Quets, amb la col·laboració de l’ Ajuntament i de la A.E.C.C. de Sueca i la seua presidenta Celia Albi al capdavant. La Caminada Contra el Càncer (enguany la 5ª Solidària) bota de llarg els mil participants, amb una recaptació record que passa de 3000€, import que es assignat al Departament d’ Oncologia de l’ Hospital de la Ribera. Peus Quets rep felicitacions particulars i oficials per la excel·lent organització i plantejament de este aplec multitudinari. Totes i tots acaben a la Plaça de l’ Ajuntament per a ballar a ritme de zumba marcat per la “endimoniada” Monika Carrasquer. Festa i compromís!

La vesprada ens separa a tots una mica. Per a molts es lliure mentre deu del Club fan competició. Ramón Monjo, Prese Claver i Pascual Azorín corren a Puçol un Gran Fons. Tot i pareixent simple i pla, el recorregut té un desnivell prou pronunciat arribant a quasi 70m. Sortint des del centre de la població, la carrera davalla el camí cap al mar en una llarga i dolça pendent… que després de tres kilòmetres pel passeig marítim de la platja de Puçol hi haurà que remuntar per a arribar al centre altra vegada, i la dolça recta que abans baixava, ara es en sentit invers una dura i llarga pujada! No es impediment per a que Ramón passe meta en un temps boníssim, 1h04:44, a 4:20. Pascual arriba amb un crono més que lloable, 1h08:53 a 4:36 i la campiona del moment del Club, Prese, alça els braços en meta parant el rellotge en 1h13:26, fent tercera de les veteranes B, i es clar, celebrant un altre triomf des de dalt del podi.

Silla inicia el IV Circuit Solidari El Corte Inglés Parc Natural de l’ Albufera. Sols set Peuets i Peuetes.  Pot ser que este Circuit que es el nostre, haja deixat de suscitar interès al sí del Club. Poc atractiva de recorregut, la prova se salda amb uns bons cronos de Pepe Ciscar, 47:10 i Gerard Iborra, 48:01, tots dos corrent a un poc més de 4:40/km.

El diumenge de bon matí fem una concentració al pavelló de les Oliveretes on Pascual Pastor ens immortalitza en una foto de grup. Tot seguit, a córrer cap al cordó, tots junts en una competició familiar entre Peuets i Peuetes que guanya en homes Carles Micó i en dones Gema Rosell.

Feta la cursa, ens veiem al Surtidor per a esmorzar, xerrar, riure i “despotricar” de coses i altres… curiosament sobre Running, cronos i tècniques de carrera… Incorregibles i bojos estos corredors!

Hem quedat fa ja temps per dinar tot el Club i celebrar el 30 aniversari. Allà, a modo de postres son premiats els Maratonians del 2016, els vencedors de la xicoteta volta dominical matutina i els de la Contra Rellotge del divendres. M’ ha paregut un ambient excel·lent, bon rollo com diuen avui, bon dinar, bona beguda, molt de soroll de riures, crits i bromes i una bona dosi d’ emoció i d’ humitat als ulls de Vicent Jornet que al seus 70 anys rep un homenatge per part de tots nosaltres per una esplèndida trajectòria esportiva durant molts i molts anys a Peus Quets.

Un 30 aniversari gran. Una celebració com cal. Una germanor que vull per molt anys. Quasi desbordats en un esgotador i estressant cap de setmana… però gratificant i entranyable com cap altre.

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.