Sis-cents voluntaris retiren quasi 8 tones de residus de tot tipus dels rius valencians

Sis-cents voluntaris retiren quasi 8 tones de residus de tot tipus dels rius valencians
  • La iniciativa de la Fundació Limne té com a objectiu donar a conéixer la situació i l’estat de conservació dels rius i riberes, fomentar la consciència ciutadana vers la conservació dels rius i netejar de residus els entorns naturals en què s’actua

Sis-cents voluntaris ambientals i veïns de les localitats d’Agres, Alborache, Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Alzira, Borriana, Buñol, Canals, Cullera, Elx, Gata de Gorgos, Guadassuar, l’Eliana, Llombai, Olba, Paterna, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent i Xeraco, s’han unit per netejar els residus que han trobat als marges dels rius de la seua població, en el marc de la campanya de neteja d’espais fluvials “Mans al Riu”.

Mans-al-riu-2017-2Esta campanya anual, que porta celebrant-se des de l’any 2010, és una iniciativa de la Fundació Limne que té com a objectiu fer pública la situació i l’estat de conservació dels rius i riberes, fomentar la consciència ciutadana vers la conservació dels rius i netejar de residus els entorns naturals en què s’actua.

En el transcurs de la jornada de neteja de rius es van omplir centenars de bosses industrials de fem amb residus urbans (plàstics, llandes, vidre, etc) i es van retirar altres objectes més voluminosos: pneumàtics, neveres, mobles, matalafs, sanitaris, bombones de butà, restes d’obra, material electrònic i altres objectes que no haurien d’estar a la llera del riu. L’estimació global de pes arreplegat, entre bosses i residus voluminosos, deixa la impressionant xifra de 7.950 quilograms retirats dels nostres espais fluvials.

Encara persistix, en algun municipi i per part de veïns incívics, el mal costum d’usar el riu com abocador, posant de manifest que part de la població no fa ús dels servicis de recollida dels ajuntaments o de la xarxa d’ecoparcs. Des Limne destaquen que “enguany hem tingut més participació en la campanya i també hem actuat en trams amb gran problemàtica de residu voluminós, el que ha fet s’arribe a xifres rècord de recollida”.

És per això que, des de la Fundació Limne, continuarem fent incís, a través d’esta campanya, de la necessitat de conservar i millorar els nostres espais naturals i del potencial del voluntariat ambiental per rebutjar vells hàbits.

La Fundació, a més, agraïx l’esforç dels ciutadans que s’han sumat a la campanya, especialment aquells que han col·laborat en la coordinació de l’activitat al seu municipi. D’altra banda, la campanya “Mans al Riu” no haguera estat possible sense el suport dels ajuntaments i els patrocinadors amb els que s’ha comptat en cada un dels 22 municipis en què s’ha actuat.

Fundació Limne

Mans-al-riu-2017-3


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.