La Diputació licita les obres de la primera fase per a recuperar el pont de Fortaleny

La Diputació licita les obres de la primera fase per a recuperar el pont de Fortaleny

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publicava el passat dijous l’anunci per a la contractació de les obres de la primera fase de rehabilitació del pont que uneix Sueca i Fortaleny des de primers del segle passat per damunt del riu Xúquer.

Aquesta infraestructura va rebre el nom d’Alfonso XIII per ser el rei que hi governava en aquell moment. Avui està protegit com a bé de rellevància local (BRL). La finalitat de la intervenció d’ara sobre aquesta obra d’ingenyeria és que encara siga útil per a ciclistes i vianants al marge del nou pont alternatiu pel qual circulen tot tipus de vehicles i representa un perill per a ciclistes i vianants.

El projecte que ara es licita no inclou encara cap data per a la instal·lació de la imprescindible passarel·la sobre l’A-38 tot i que reconeix que això és una primera fase que haurà d’estar acabada en quatre mesos des de la seua adjudicació definitiva.

En el document que es va sotmetre a exposició pública l’any passat, es parla d’eixa passarel·la però sense deixar cap data concreta per a la seua instal·lació. De complir-se tots els terminis que fins ara ha anat incomplint la Diputació de València, aquesta restauració patrimonial hauria d’estar acabada a finals d’any.

Aplaudiments i reticències
Des de la Plataforma pel Pont de Ferro de Fortaleny, col·lectiu que agrupa organitzacions d’un bon grapat de pobles de la Ribera, han valorat molt positivament que es liciten les obres, tot i que mostren les seues reticències pel procediment. Interpreten que “el projecte hauria de ser integral, és a dir, tot en una fase, de manera que no tinguem que esperar a altra decisió política perquè la passarel·la siga una realitat”, han afirmat.

“Si hem estat sis o set anys esperant aquest moment, qui en garanteix ara que la mateixa Diputació no ens faça esperar tants anys més perquè el pont torne a ser útil per a unir pobles i persones com abans?”, han afegit. i fan especial incidència en què històricament, el pont ha estat una històrica i fonamental infraestructura per la mobilitat dels ciutadans de la comarca, útil encara per molts anys.

La inversió pública d’aquesta primera fase és d’1.313.041 euros sobre un projecte global de tres milions. El pas pel vell pont està barrat des de la inauguració del nou, finançant pel Ministeri de Foment, tot i tractar-se d’una carretera depenent de la Diputació de València.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.