Un veí de Cullera viatja a Brussel·les per a defensar el treball de les ONG que ajuden als refugiats

Un veí de Cullera viatja a Brussel·les per a defensar el treball de les ONG que ajuden als refugiats
  • Alejandro Grau, juntament amb representants de diverses ONG, es reunirà amb el Frontex per a intentar descriminalitzar el treball d’aquestes organitzacions en favor dels refugiats

El cullerenc Alejandro Grau, membre de la directiva de l’ONG Salvament Marítim Humanitari, acudirà demà dimarts a Brussel·les, juntament amb diverses organitzacions humanitàries, per a reunir-se amb representants del Frontex (Agència Europea per a la Gestió de la Cooperació Operativa en les Fronteres Exteriors dels Estats membres de la UE) i defensar el treball que estan realitzant les ONG en favor dels refugiats que fugen de la guerra de Síria.

Grau, que és patró d’altura de professió i capità d’un veler de competició, ja va estar en ‘illa grega de Chios fa aproximadament un any ajudant als refugiats. Aquest veí de Cullera va exercir llavors com a patró d’una llanxa de Salvament Marítim Humanitari. Ara Grau es desplaçarà a Brussel·les per a intentar “descriminalizar el treball de les ONG que ajuden als refugiats”, explica.

En els últims temps han sorgit veus crítiques que consideren que l’ajuda que estan prestant les ONG en el Mar Mediterrani en favor dels refugiats provoca un efecte anomenada que anima als sirians a llançar-se al mar. Però Grau opina que aquest argument no té cap fonament perquè “si les organitzacions humanitàries no estàvem, moriria molta més gent”, assenyala.

De fet, Grau opina que haurien de ser els governs europeus, la UE i l’ONU els que haurien d’haver-se mobilitzat per a ajudar als refugiats i, segons afig, haurien d’acollir a aquestes persones en els diferents països europeus.

Aquestes reunions de les ONG amb representants del Frontex s’emmarquen en unes jornades de treball que tindran lloc el dimarts i el dimecres; a més, també se celebraran diverses xarrades i conferències. Grau detalla que ha sigut el Parlament Europeu el que ha propiciat aquestes jornades de treball després que ho sol·licitaren les ONG i del grup parlamentari europeu GUE/NGL, en el qual està integrat Podem.

Alejandro Grau acudirà a aquestes jornades juntament amb el president de Salvament Marítim humanitari, Iñigo Mijangos i altres organitzacions humanitàries, com a Proactiva Open Arms i Proem-Aid.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.