Cullera ja mira Setmana Santa després d’aconseguir un 82% d’ocupació durant les falles

Cullera ja mira Setmana Santa després d’aconseguir un 82% d’ocupació durant les falles
  • El sector turístic veu aquesta afluència com un bon indicador de la tendència que seguirà esta temporada

El sector turístic de Cullera esperava uns bons resultats estes Falles i les expectatives s’han complit. La localitat ha aconseguit unes xifres d’ocupació del 82 % en els seus allotjaments, segons les dades donades a conéixer este dilluns per la regidoria de Turisme, que gestiona Javier Cantos.

mar-2017-cullera-ambient-falles-1

A més del turisme tradicional, també s’ha deixat veure el visitant internacional

El bon temps ha acompanyat durant totes les festes i el fet que els dies forts de les celebracions hagen caigut en cap de setmana i que hui siga pont festiu en comunitats com Madrid ha animat l’arribada de visitants.

La majoria han procedit del centre de la península, però el turisme internacional ha tornat a tindre protagonisme amb presència de visitants procedents de França i Alemanya tot i que també hi ha registres d’uns altres països més llunyans com ara el Japó.

«La climatologia ha sigut la nostra aliada», valora Cantos, malgrat que a començaments de la setmana passada les previsions no eren gens afavoridores i es temia el pitjor. Afortunadament, el sol ha lluït radiant i els carrers s’han omplit de gent àvida de viure les Falles. També hi ha qui ha volgut aprofitar per a gaudir de les platges i algun atrevit s’ha donat el primer capbussó de l’any.

Les reserves d’última hora han sigut la tònica habitual posat que molts han esperat fins a l’últim moment per a planificar la seua visita davant les reticències que les males previsions meteorològiques havien generat. De fet, s’han arribat a produir ocupacions del 90 % en alguns establiments hotelers.

Per la seua banda, en la Touristinfo no han donat a coll. S’han produït més de 500 peticions d’informació solament durant el cap de setmana, la majoria de turistes madrilenys, valencians, francesos i alemanys.

L’hostaleria, de gom a gom
El president dels hostalers, Juan Femenía, es mostrava eufòric este matí. «Han sigut les millors Falles que recorde». El líder empresarial assegura que els restaurants «hem treballat de gom a gom» amb comensals procedents de València, Madrid i altres punts d’Espanya, principalment. El mateix Femenía ja augurava a principis de setmana que si el temps acompanyava, l’èxit estava garantit i així ha sigut.

Les bones sensacions d’estes Falles servixen d’indicador de la tendència per a la campanya turística que ara arranca. «Hem superat amb nota este primer examen», apunta Cantos, qui destaca que el municipi ja treballa amb intensitat de cara a la campanya de Setmana Santa.

Esta mateixa setmana, Cullera estarà present en la fira dels esports nàutics Medsea que se celebra els dies 25 i 26 a Alacant, una trobada de professionals en la qual la ciutat costanera tindrà un important protagonisme, ha avançat regidor, «ja que volem impulsar la pràctica d’estes modalitats en el nostre municipi, que compta amb la més àmplia oferta de la província i té un marge exponencial de creixement».

El sector turístic gaudix de bona salut en estes dos últimes temporades després dels anys de la recessió en els quals es va vore notablement afectat per la baixada del consum. De fet, l’estiu passat es van aconseguir els millors registres de l’última dècada, una tendència que es manté en l’inici de la temporada del 2017.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.