La falla del Raval de Sant Agustí de Cullera aconsegueix un històric tercer doblet consecutiu

La falla del Raval de Sant Agustí de Cullera aconsegueix un històric tercer doblet consecutiu
  • «Una eina per a canviar el món? L’educació, què collons!», d’Antonio Pérez i Mena, s’imposa en la Secció Especial

Doblet històric del Raval de Sant Agustí a Cullera. Per tercer any consecutiu, la comissió aconseguix regnar emportant-se els màxims guardons de les falles de Secció Especial amb un primer premi en falles grans i altre en categoria infantil.

mar-2017-cullera-falla-raval-primer-premi

Monument guanyador

El monument «Una eina per a canviar el món? L’educació, què collons!», del carcaixentí Antonio Pérez i Mena, basat en el poder de l’ensenyament per a millorar la nostra societat, ha captivat el jurat i ha omplit d’alegria este popular barri de la ciutat. També ha sigut mereixedor del premi d’Enginy i gràcia d’Especial.

La comissió es convertix així en la que més doblets acumula, amb un total de huit, i l’única que n’ha aconseguit tres consecutius. L’eufòria ha envaït els seus integrants una vegada s’ha donat a conéixer el guanyador en l’acte del lliurament celebrat als Jardins del Mercat amb la presència de l’alcalde i president nat de Junta Local Fallera, Jordi Mayor; del regidor de Falles, Javier Cerveró; de la regidora de Promoció Lingüística, Sílvia Roca i del regidor de Turisme, Javier Cantos.

Per la seua banda, la comissió Passeig-Mercat s’ha hagut de conformar amb el segon lloc dels premis de les Falles 2017 amb l’obra titulada «El teatre de la vida», de l’artista Pedro Santaeulalia. La comissió no aconseguix així trencar una mala ratxa de més d’una dècada sense emportar-se el preat guardó. Amb un acabat d’altíssima qualitat i una composició en moviment, la falla realitza una crítica a la teatralitat de diversos aspectes de la vida, des de la política fins al mateix món faller.

El tercer lloc enguany ha estat per a la comissió Sant Antoni de la Mar amb «Bufoneries». La peça ha estat enguany obra de l’artista local Erik Martínez. Per últim, la falla Taüt no ha pogut alçar-se amb el triomf tot i la voluminositat de la falla del cullerenc Alfredo Bayona, titulada «Amb diners… torrons».

Premis infantils
Pel que fa als guardons en categoria infantil, la gran triomfadora de la nit ha estat també  el Raval de Sant Agustí amb la composició «Saps?», de Joan Martí i Martínez. El segon premi ha recaigut en Passeig-Mercat amb el «Món del revés», de Mª Carmen Camacho. En tercer lloc ha quedat Sant Antoni de la mar, creada per Erik Martínez («Les mil i una-…), i, finalment, la comissió Taüt amb la falla «Fred o calor? Salut, diners i amor…» de Jorge Gil. L’enginy i gràcia ha estat per a Passeig-Mercat.

mar-2017-cullera-falla-raval-primer-premi-infantil

Falla infantil del Raval

Interés turístic
Pel que fa al premi d’Interés Turístic, que per segon any està dotat econòmicament i que atorga la regidoria de Turisme, la falla gran guanyadora ha estat la del Port. El monument «La llei de la selva» de Xavier Tur ha valorat el patrimoni natural i cultural de la ciutat. A més, han utilitzat la tecnologia QR per explicar la seua composició i el llenguatge braille, dos dels requisits que exigien les bases del premi, dotat en este cas amb 1.000 euros.

En la categoria infantil, el guardó ha anat a parar a la falla Xúquer per «Estrés o els 4», també de Xavier Tur. En ella s’ha utilitzat el xinés i noves tecnologies. La comissió s’enduu 500 euros.

Promoció del valencià
El premi a la promoció del valencià que atorga la regidoria de Promoció Lingüística ha  sigut per a la Falla El Raconet, que obté banderí i una quantia econòmica de 300 euros. En segona posició ha quedat Taüt, que s’emporta banderí i 150  euros. El tercer banderí i premi de 100 euros en esta categoria ha estat atorgat pel jurat a la falla Plaça Alboraia.

Llistat complet de premis 2017

Promoció del valencià
3r Falla Plaça Alboraia (100 euros)
2n Falla Taüt (200 euros)
1r Falla El Raconet (300 euros)

Interés Turístic
Infantil: Falla Xúquer (500 euros)
Gran: Falla Del Port (1.000 euros)

Secció Segona Infantils
Enginy i gràcia: Falla Xúquer
6é Falla Bulevar
5é Falla El Raconet
4t Falla Avinguda País Valencià
3r Falla Plaça Alboraia
2n Falla Xúquer
1r Plaça Mongrell

Secció Primera Infantils
Enginy i gràcia: Falla Plaça Mongrell
5é Falla Rei En Jaume I
4t Falla La Bega
3r Falla Del Port
2n Falla Plaça d’Espanya
1r Falla Plaça Mongrell

Secció Especial Infantils
Enginy i gràcia: Falla Passeig-Mercat
4t Falla Taüt
3r Falla Sant Antoni de la Mar
2n Falla Passeig-Mercat
1r Falla Raval de Sant Agustí

Secció Segona Grans
Enginy i gràcia: Falla Rei En Jaume I
6é Falla Plaça Alboraia
5é Falla El Canet
4t Falla Avinguda País Valencià
3er Falla Bulevar
2n Falla Xúquer
1r Falla Rei En Jaume I

Secció Primera Grans
Enginy i gràcia: Falla Del Port
5é Falla El Raconet
4t Falla Plaça Mongrell
3r Falla La Bega
2n Falla Del Port
1r Falla Plaça d’Espanya

Secció Especial Grans
Enginy i gràcia: Falla Raval de Sant Agustí
4t Falla Taüt
3r Falla Sant Antoni de la Mar
2n Falla Passeig-Mercat
1r Raval de Sant Agustí

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.