L’Ajuntament de Cullera concedeix hui el Premi d’Interés Turístic a la falla més internacional

L’Ajuntament de Cullera concedeix hui el Premi d’Interés Turístic a la falla més internacional
  • El guardó valora que els monuments promocionen la festa i la marca de la ciutat amb noves tecnologies i panells explicatius en diversos idiomes

Cullera busca este divendres la seua falla més internacional. L’ajuntament concedix hui el Premi d’Interés Turístic als monuments grans i infantils. Un reconeixement que enguany ve acompanyat de nous requisits que pretenen reforçar la promoció nacional i internacional de la festa declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco així com de la marca Cullera Turismo.

El jurat, que a partir des de les 8.30 hores ha passat revista a les falles, valorarà aspectes com l’ús de noves tecnologies per a promocionar turísticament el municipi mitjançant càmeres web connectades a internet, aplicacions per a mòbils, difusió en les xarxes socials o codis QR, entre d’altres.

A més, es tindrà en compte si s’empren materials d’interpretació lingüístics al voltant del monument que faciliten la comprensió general a turistes nacionals i internacionals, que podran estar a banda d’en valencià en altres idiomes, tenint en compte que Cullera rep estos dies molts visitants de fora de la Comunitat Valenciana i procedents de mercats europeus com el francés.

Les bases també recullen l’accessibilitat atés que el municipi aposta per un model turístic accessible. Així, es ponderaran elements creatius per a fer accessibles els monuments a les persones amb necessitats especials (persones amb ceguesa, mobilitat reduïda, etc.).

Per descomptat, es contemplarà l’ús correcte de la marca Cullera Turismo i la presència dels elements simbòlics que identifiquen l’oferta turística de la ciutat, tals com el seu patrimoni històric, la gastronomia o les platges.

Dotació
Els premis tenen una única categoria per a totes les seccions i estan dotats amb 1.000 euros per al monument guanyador gran mentre que l’infantil s’endurà 500 euros, segons ha explicat el regidor de Turisme, Javier Cantos. Este és el segon any consecutiu en el qual el guardó està dotat econòmicament i amb una banderola honorífica.

L’objectiu és que les falles servisquen també com a element promocional de Cullera. «És una ocasió magnífica per a aprofitar el potencial dels monuments i seguir generant imatge de marca i promocionant els nostres encants», valora el responsable de la política turística municipal.

De fet, Cullera estima que l’ocupació durant estos dies arribarà al 80 %, ja que el bon temps i el fet que les Falles caiguen en cap de setmana està animant les reserves en el sector.

També hui serà el torn del jurat dels Premis de les Falles 2017 que concedix la Junta Local Fallera (JLF), acte de lliurament que tindrà lloc a partir de les 20 hores en els Jardins del Mercat amb la presència de l’alcalde i president nat de JLF, Jordi Mayor, així com del regidor de Falles, Javier Cerveró.

Despús anit fou el torn del folklore tradicional amb l’eixida al carrer de les danses i el tabal i la dolçaina a càrrec de l’Escola Municipal de Tabal, Dolçaina i Danses i la Colla Pas Pla. Hui, a partir de les 21 hores, els amants del cant valencià podran gaudir de la Nit d’Albaes.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.