La Guàrdia Civil de Sueca segueix portant als jutjats manguis de taronja al camp valencià

La Guàrdia Civil de Sueca segueix portant als jutjats manguis de taronja al camp valencià

L’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca va procedir a la detenció de set persones, quatre homes i tres dones d’edats compreses entre els 19 i 62 anys, el passat 8 de març. Se’ls imputava delictes d’apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

Els detinguts van sostraure més de 70.000 quilos de taronja d’explotacions agrícoles per a la seua venda en magatzems de compravenda de la comarca de la Ribera Baixa, segons fonts de la institució armada.

Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents equips Roca de la Guàrdia Civil de València.

Paral·lelament també procediren a la detenció de quatre persones i investigació d’altres dues, tots ells homes i amb edats compreses entre 27 i 55 anys, tres d’ells de nacionalitat romanesa i la resta de nacionalitats espanyola, com a presumptes autors de disset delictes de furt, delictes de falsedat documental, delicte d’usurpació d’estat civil i un altre de pertinença a organització criminal.

En aquesta actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Xàtiva es té coneixement que des del passat mes d’octubre per tota la comarca de la Costera i de la Ribera Alta s’estan sostraient gran quantitat de taronges dels camps.

Els agents policials van poder comprovar que es tractava de quatre persones que es dedicaven a sostraure la taronja i vendre-la a una cooperativa d’una localitat propera a Xàtiva, asseguren des de la Guàrdia Civil. Dues persones més, de nacionalitat espanyola, se’ls imputa el delicte de receptació com responsables de la cooperativa.

Realitzaven falsificacions dels documents de traçabilitat agrària, fent-se passar per propietaris de les parcel·les agrícoles, podent així vendre les taronges sense alçar sospites a la cooperativa, on dos dels amos eren sabedors d’aquests furts, afirmen des de la investigació.

El total de quilos sostrets per aquestes sis persones ascendeix a 100.000, amb una valoració en el mercat de 12.000 euros. A més a més, s’han intervingut dos vehicles, els quals eren utilitzats per a la recol·lecta de la taronja i transportar-la fins a la cooperativa.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades als jutjats de Primera Instància i Instrucció de Xàtiva i Sueca.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.