Agrupacions de Granada i Yátova competiran en el Certamen de Bandes de Cinema de Cullera

Agrupacions de Granada i Yátova competiran en el Certamen de Bandes de Cinema de Cullera
  • El concurs suscita enguany un interés rècord amb deu candidatures presentades

La huitena edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló ja té participants. Concretament, i per este ordre d’actuació, les societats musicals que competiran el dissabte 29 de juliol seran la Banda Simfònica Municipal Ciutat Atarfe (Granada), la Banda Municipal de Música de Granada i la Unió Musical de Yátova.

El sorteig es va dur a terme el dissabte al matí, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, i de la primera tinent d’alcalde i regidora d’Activitats Musicals, Sílvia Roca, que van rebre en la Casa de la Cultura els representants de bona part de les candidatures.

De fet, enguany el certamen cullerenc ha batut rècord d’interés per participar, ja que han sigut 10 les societats musicals les que han presentat la seua candidatura per a prendre part en un esdeveniment que cada any suscita més expectació.

El format únic en la seua categoria, l’atractiu de l’enclavament on se celebra —els Jardins del Mercat—, les dates en plena temporada estiuenca, la massiva presència de públic així com els sucosos premis són només alguns dels factors que convertixen el Certamen de Bandes de Música de Cinema en un dels més cobdiciats i de més alt prestigi en el panorama estatal, exposa Roca.

Els premis estan xifrats en 4.000 euros per al guanyador, mentre que la segona banda s’emportarà 2.000 i la tercera 1000. També s’atorga una subvenció de 2.000 euros a cada participant.

El certamen consistix a la interpretació per part de les bandes participants d’un pasdoble a triar de l’insigne compositor local Rafael Talens Pelló seguit del fragment de la banda sonora de la pel·lícula o pel·lícules que hagen escollit, sincronitzada amb la projecció d’imatges de la mateixa amb una durada compresa entre els 15 i els 20 minuts.

Com és habitual, l’audició es tanca amb la participació d’una de les dues societats musicals de la localitat fora de concurs. Enguany serà el torn de la Societat Ateneu Musical de Cullera.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.