Mayor anuncia la creació del Consell de Ciutat de Cullera, organisme de participació ciutadana

Mayor anuncia la creació del Consell de Ciutat de Cullera, organisme de participació ciutadana
  • L’alcalde defensa que s’elimine la taxa de reposició de personal per a que els ajuntaments «no baixem la persiana» per no poder contractar

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha anunciat hui la creació imminent del Consell de Ciutat, un organisme de participació ciutadana en el qual tindran cabuda els sindicats així com altres entitats locals.

Mayor ha pronunciat estes paraules en el marc del IV congrés de la intercomarcal de Comissions Obreres la Ribera – la Safor, que se celebra hui a l’Hotel Santa Marta de Cullera.

Durant la benvinguda als delegats, l’alcalde ha assegurat que l’organisme estarà llest en unes setmanes. El nou ens consultiu és una de les eines de participació ciutadana que està dissenyant la regidoria de l’àrea, dirigida per Laura Simó, per a donar veu a la ciutadania en la gestió municipal.

«Els sindicats tindran representació perquè per al nou govern del canvi de Cullera són fonamentals», ha posat en relleu la màxima autoritat municipal, qui també ha aprofitat per a demandar-los que «augmenten la pressió» amb l’objecte de forçar la retirada de la Reforma Local, la qual contempla aspectes negatius per a les entitats locals com la taxa de reposició de personal.

«Si no la lleven, ens veurem obligats a abaixar la persiana perquè hi ha Administracions, com és el cas de l’Ajuntament de Cullera, on la plantilla té una mitjana d’edat alta i en els pròxims anys caldrà cobrir les vacants que es vagen deixant», ha advertit.

D’altra banda, el primer edil ha destacat la bona relació del govern amb els sindicats. Prova d’això, ha exemplificat, és l’aprovació per unanimitat de totes les forces sindicals amb representació de la plantilla de personal, fet que s’ha produït en els dos últims anys amb el govern del PSPV-PSOE i Compromís.

«Venim d’un temps fosc en el qual s’imposaven les coses i hem passat a una època de diàleg, acord i concertació per a recuperar els drets arrabassats als treballadors públics. I això a pesar que els de sempre seguixen estant en contra en este ajuntament», ha conclòs.

En el conclave sindical s’han donat cita representants del món polític, empresarial i sindical de la comarca i la Comunitat Valenciana i han assistit altres regidors del govern local com la primera tinent d’alcalde, Sílvia Roca i els edils d’Urbanisme i Medi ambient, Juan Vicente Armengot i Hugo Font, respectivament.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.