Cullera apel·la al “trellat” i sentit comú dels joves per a evitar els consums abusius en falles

Cullera apel·la al “trellat” i sentit comú dels joves per a evitar els consums abusius en falles
  • La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives llança la campanya «Falles amb sentit» dirigida als adolescents

Gaudir amb els cinc sentits i sobretot amb sentit comú. La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Cullera ha presentat la campanya «Falles amb sentit», dirigida al món faller i, especialment, a un dels col·lectius més vulnerables davant el consum d’alcohol i altres substàncies il·legals: els adolescents.

mar-2017-cullera-cartell-campanya-sentit-fallesLa regidora de Drogodependències, Francesca Ortiz, va participar este dilluns en la reunió amb les comissions falleres en la qual es va donar a conéixer la nova acció de conscienciació. Cullera, a través de la UPCCA, treballa durant tot l’any en esta línia i des del 2005 és una de les localitats pioneres a realitzar una campanya específica de Falles, quan el consum es dispara.

Ortiz va destacar els «enormes avanços» en esta matèria que s’han realitzat des de llavors. «Hem passat de la imatge del carret carregat amb beguda en les cercaviles a unes comissions que desfilen amb dignitat i enteresa». En eixe sentit, va remarcar que «ara, amb la declaració de la Unesco, ens posen el llistó més alt i estic segura que sabrem estar a l’altura».

Des d’una aproximació positiva a la problemàtica del consum abusiu, la campanya apel·la a gaudir de les falles amb els cinc sentits i, fonamentalment, amb el sentit comú.

La responsable de la UPCCA, Lola Alapont, va explicar que la tasca de conscienciació no es limita a les comissions sinó que a més s’estén als centres educatius a manera de reforç de les nombroses accions que el seu departament desenvolupa al llarg de tot l’any amb els més jóvens.

Així mateix, apel·là a la responsabilitat dels adults perquè eviten que els menors consumisquen alcohol o substàncies il·legals. «No pretenem prohibir cap cosa a ningú, però cal gaudir amb coneixement i des del respecte a la llei», va demandar.

Per la seua banda, el cap de la Policia Local de Cullera, Juan José Figueres, va anunciar que enguany tornaran a fer-se controls de drogues i alcohol al volant la setmana prèvia de Falles i durant les celebracions del foc. Esta acció donà «molt bon resultat» durant l’exercici anterior, ja que va aconseguir reduir a zero la sinistralitat per causes relacionades amb el consum.

Figueres va posar l’accent en dos aspectes. El primer d’ells és la necessitat d’evitar que els menors tinguen accés a l’alcohol, tant en comerços com en els mateixos casals. En segon lloc va demanar encaridament que no es deixe conduir a persones en estat d’embriaguesa per tal d’evitar danys a elles mateixes i a tercers.

Les Falles acolliren de bon grat la iniciativa i es van comprometre a seguir aprofundint en una conducta responsable per a evitar que el consum abusiu es convertisca en un problema durant estes festes.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.