Un mascle italià i una femella valenciana guanyen a Cullera la mostra de mastí dels Pirineus

Un mascle italià i una femella valenciana guanyen a Cullera la mostra de mastí dels Pirineus
  • El certamen consisteix en un concurs de bellesa en el qual s’escull els millors mastins del món

Cullera ha coronat els millors exemplars de la raça mastí dels Pirineus. El mascle de nom Altoaragón i Nuendo, d’Itàlia, i la femella denominada Guappa-io, de la Font Roja, han sigut els vencedors de la XXXVII monogràfica dedicada a esta raça canina, que va tindre  lloc en la ciutat turística.

mar-2017-cullera-mastins-pirineus_foto_diego-moreno

Un detall de l’exposició / DIEGO MORENO

L’esdeveniment, organitzat pel Club del Mastín dels Pirineus d’Espanya (CMPE), va congregar 70 participants arribats de diverses comunitats autònomes espanyoles, els Estats Units, Holanda, Finlàndia, Itàlia i França.

Al llarg de la jornada del dissabte foren centenars els curiosos que s’acostaren fins al recinte, situat en el carrer Ciutats Unides (jardins de l’edifici Florazar II), fet que l’organització qualifica de «tot un èxit de participació del públic».

Els exemplars a concurs saltaren al ring per a ser avaluats per un jurat professional. Els jutges van examinar l’estructura dels animals, el mantell, el seu moviment i altres aspectes físics com ara la boca.

El certamen consistix en un concurs de bellesa en el qual s’escull els millors mastins mascle i femella del món. A més, també es va seleccionar el millor exemplar del CMPE del 2016, reconeixement que en esta ocasió va recaure també en el ca Altoaragón i Nuendo.

Prèviament al concurs, el divendres tingué lloc l’assemblea general ordinària i extraordinària del CMPE i la nit del dissabte es va celebrar el lliurament de premis en l’hotel Cullera Holiday.

L’esdeveniment és un dels més importants en la seua categoria i suscita gran interés entre els afeccionats al mastí dels Pirineus així com entre els professionals del sector. Prova d’açò és que entre els il·lustres participants es trobava Mariano Goñi, secretari de la Reial Societat Canina d’Espanya.

La monogràfica d’este cap de setmana s’emmarca dins les activitats programades per la regidoria de Turisme, que dirigix Javier Cantos, per a dinamitzar l’oferta d’esdeveniments en temporada baixa i propiciar així l’arribada de turistes.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.