Teatre, cinema, una caminada i una taula rodona per al Dia Internacional de la Dona a Sueca

Teatre, cinema, una caminada i una taula rodona per al Dia Internacional de la Dona a Sueca
  • Des de l’Oficina de Promoció Lingüística s’han repartit cartells i fullets amb recomanacions per a la utilització d’un llenguatge igualitari no sexista

L’agenda de l’Ajuntament de Sueca ve marcada este març per la commemoració del Dia de la Dona. El consistori ha programat diversos actes per reivindicar la igualtat i el paper de la dona en la societat, entre estos teatre, cinema, tertúlies o esdeveniments esportius.

Per una banda, el dimecres 8 de març al Centre Municipal Bernat i Baldoví es representarà l’obra Passos Lleugers de l’autora italiana Dacia Maraini a càrrec de Crit Companyia Teatre. L’obra, que es representarà dimecres a les 19:00 hores, forma part d’un extens projecte de repercussió internacional que es du a terme des de fa se anys a Itàlia, i també a França, Regne Unit, Alemanya, EUA, Japó i el Marroc. Es tracta d’un espectacle que recull diferents testimonis documentats per Amnistia Internacional i dramatitzats en forma de diàlegs, monòlegs i documents periodístics reals amb una gran sensibilització contra la violència cap a les dones.

També el dimecres, el Centre Especialitzat d’Atenció al Major (CEAM) de Sueca ha programat una Caminada per la Dona de 5 km, i en la qual participaran tant homes com dones.

Dijous, 9 de març, a les 19:00 hores al Bernat i Baldoví, es realitzarà la projecció de la pel·lícula La Novia, una adaptació de l’obra Bodas de Sangre de Federico Garcia Lorca. Este llargmetratge centra el seu eix argumental en les figures del nóvio i la nóvia, però un amic de la nóvia completa el triangle amorós que sustenta la trama. Prèviament, es projectarà també el curtmetratge Lucrecia d’Eva Marín.

Des del consistori s’insisteix en el fet que l’Ajuntament aposta per un enfocament transversal de les polítiques d’Igualtat atés que entenen que esta és una lluita compartida per la que cal treballar des de tots els fronts i els 365 dies a l’any.

A més, emmarcat dintre d’estos actes, el 29 de març a la Biblioteca Municipal de Sueca a les 19:00 hores, es realitzarà un nou debat per la igualtat en el cicle “Mirades Violeta”.

Per altra banda, des de l’Oficina de Promoció Lingüística s’han repartit cartells i fullets amb recomanacions per a la utilització d’un llenguatge igualitari, és a dir, no sexista, com és la utilització del gènere adequat, de les paraules genèriques o col·lectives, entre d’altres.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.