L’Ajuntament d’Almussafes tanca 2016 amb un superàvit comptable d’1,3 milions

L’Ajuntament d’Almussafes tanca 2016 amb un superàvit comptable d’1,3 milions
  • El consistori destinarà 357.500 euros d’este excedent a la no concertació de l’operació de crèdit, inicialment prevista en els comptes municipals d’enguany

A pesar de triplicar la inversió municipal en polítiques de foment de l’ocupació, amb la posada en funcionament de dos plans d’ocupació locals i de les beques a estudiants i postgraduats, entre moltes altres iniciatives integrades en el pla estratègic de promoció de l’ocupació finançat el passat any 2016 amb fons propis que van superar el milió d’euros, a més d’apostar per la millora de la qualitat i ampliació en la prestació dels servicis públics, l’executiu d’Almussafes ha aconseguit liquidar l’exercici pressupostari de 2016 amb un provat control del gasto corrent i un ajust adequat dels ingressos i els gastos, dos fets que han sigut factors determinants per al compliment del sostre de gasto i de l’estabilitat pressupostària.

“Hem aconseguit tancar el pressupost de 2016 amb un superàvit en termes de comptabilitat nacional d’1,3 milions d’euros, a més de complir amb tots els paràmetres regulats en la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, a pesar de l’informe de la intervenció municipal del passat mes de juliol, en el que se’ns anunciava que l’Ajuntament es trobava en greu risc d’incomplir l’objectiu d’estabilitat pressupostària en  410.000 euros i en 1.491.853 euros, quant a la regla de gasto”, destaca l’alcalde i responsable de la Hisenda municipal, Toni González. “Esta situació econòmica de compliment amb el límit de gasto ens va a permetre no concertar cap operació de crèdit durant el present any, a més de continuar amortitzant el deute”, afig.

En l’actualitat, l’estoc de deute dels recursos ordinaris liquidats a 31 de desembre del 2016 se situa en 6’79 milions d’euros, un 44’00% enfront del 44,52% registrat en el passat exercici pressupostari, un deute molt sostenible si es compara amb el màxim establit per la llei, un 75%, i que millora l’objectiu fixat inicialment per a l’exercici.

En concret, el control del gasto ha permés que dels 14,3 milions d’euros pressupostats inicialment, l’ajuntament haja gastat finalment 12,1 milions, registrant-se una diferència entre el límit de la regla de gasto i el gasto computable de 69.108 euros. Així mateix, els ingressos previstos en data novembre del 2015 eren de 15,6 milions d’euros de què, després de les modificacions de crèdit, s’han reconegut finalment com a drets de cobrament 14,3 milions d’euros.

Per tant, l’estalvi brut actual és de 3,33 milions d’euros i l’estalvi net, és a dir la capacitat d’estalvi de l’ajuntament, se situa en 2,53 milions d’euros i eixa xifra assegura la liquiditat de l’Ajuntament d’Almussafes, l’amortització del deute i la capacitat d’afrontar les inversions pressupostades amb finançament propi i sense necessitat concertar l’operació de crèdit inicialment prevista en els comptes públics.

La bona gestió assegura que l’Ajuntament d’Almussafes haja pogut destinar una major dotació econòmica a les polítiques socials, que mantinga la qualitat de les competències, a més de tindre garantida la liquiditat, l’estabilitat pressupostària i una gestió econòmica i financerament positiva per als pròxims exercicis, tal com s’estima en l’informe de la Intervenció Municipal d’anàlisi dels comptes municipals del 2016, aprovades el passat mes de novembre.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.