La Diputació inicia la campanya de neteja de la platja del Mareny i altres i manté el preu

La Diputació inicia la campanya de neteja de la platja del Mareny i altres i manté el preu
  • La Corporació provincial incrementa el pressupost per al present exercici i ha reiterat el compromís de amb les localitats amb menys recursos

La Diputació de València ha posat en marxa la campanya 2017 del Servei de Neteja de Platges, amb el propòsit d’adequar i posar a punt les costes del litoral valencià i fer-ho al mateix cost per metre quadrat per als consistoris que en exercicis anteriors. És a dir, 0,217 euros a l’any, IVA inclòs, tal i com ha informat el diputat de Medi Ambient, Josep Bort.

En aquest sentit, Bort ha incidit en que per a la present temporada de neteja de platges «el pressupost s’ha incrementat en 133.000 euros», al passar d’una inversió de 230.000 euros de l’exercici 2016 a 363.000 euros en la present. A l’hora que també ha destacat que aquest pressupost «contempla una inversió de 140.000 euros per a l’adquisició de dos nous tractors», ha apuntat.

«Els ajuntaments abonen prop d’un 13% dels costos totals d’aquest treball, que és molt beneficiós per a la ciutadania, i reconeixen que el servei que prestem és molt necessari i estan molt agraïts de que la Diputació col·labore amb els municipis», ha manifestat el diputat.

De la mateixa manera, Bort ha posat èmfasi en el «compromís, per part de l’Àrea de Medi Ambient, amb tots els municipis del litoral de les comarques de València» y ha assenyalat que aquest servei de la Diputació «s’orienta especialment als municipis més menuts i que disposen d’un menor volum de recursos», ha indicat.

Per a la present campanya, la Diputació de València posarà al servei dels municipis una infraestructura dotada de 15 tractors, altres 15 màquines de neteja de platges i tres camions de transport de residus. Tot plegat permetrà abastar un total de 500.000m² de superfície de platges, a través de 22.000 metres de línia de costa pertanyents a platges d’un total de 15 localitats.

En concret, es tracta de set platges del nord –Puçol, El Puig de Santa Maria, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Foios i Meliana– a més d’altres huit platges de la zona sud –Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles.

Campanya de neteja
El Servei de neteja de Platges s’articula al voltant de diferents campanyes d’execució. Així, la campanya de primavera es porta a terme de l’1 de març al 31 de maig, i efectua actuacions de neteja profunda. Suposa el treball més important per a que el litoral presente la seua millor imatge durant els mesos d’estiu, impedint el desenvolupament de fongs i rents i retirant els residus més soterrats.

La campanya d’estiu es realitza de l’1 de juny al 30 de setembre i se circumscriu a actuacions de neteja i manteniment. A més, hi ha una campanya a la tardor en la qual es recullen els residus generats durant els temporals marítims, que s’efectua de l’1 de novembre al 16 de desembre.

Totes aquestes actuacions es compaginen amb les tasques de conservació i manteniment dels cordons dunars i foment del desenvolupament de la vegetació embrionària per a la consolidació de dunes.

Un servei que, tot plegat, té implantat el Sistema de Gestió  Ambiental d’acord amb la Norma UNE-EN ISO 14001, certificada per l’empresa All World Certification S.L.

Diputació de València


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.