Almussord Almussafes denuncia estafes comeses per suposats sords que demanen donatius

Almussord Almussafes denuncia estafes comeses per suposats sords que demanen donatius
  • L’associació local, primera en la Ribera Baixa, recorda que aquests enganys són habituals i manifesta públicament el seu rebuig

L’entitat de persones sordes d’Almussafes, Almussord, ha alertat els ciutadans de la presència en els carrers de les poblacions veïnes de grups d’individus, habitualment menors, que demanen donatius fingint ser sords a favor d’una falsa comunitat. Encara que a Almussafes no s’ha notificat cap cas, els estafadors, que aconsegueixen uns beneficis elevats en poques hores, ja han sigut detinguts.

Segons ha explicat Jorge Fernández, president de l’associació sense ànim de lucre que va començar el seu camí en 2015 i la inscripció a la qual està oberta també a altres ciutats, la mentida comença amb una suposada recollida de firmes on estos grups mostren un document, que a simple vista pareix oficial, amb un encapçalament d’una dubtosa agrupació en què s’arrepleguen en una columna els donatius entregats per altres ciutadans. En molts casos, assegura, “els estafadors aprofiten estos encontres per a fer llàstima i escometre furts”.

Fernández informa el poble d’Almussafes i la resta de la comarca que estes actuacions són anormals. De fet, sosté que els estafadors no són persones sordes ni pertanyen a cap associació de discapacitats, sinó que es tracta d’una estafa prou habitual que ja ha sigut denunciada en altres localitats. A més, el president d’Almussord defén que el col·lectiu no utilitza esta pràctica com a font de finançament, sinó que els seus fons procedeixen de les ajudes i la col·laboració directa que els brinda l’ajuntament, i declara que mai han eixit al carrer a demanar diners. “El nostre objectiu no és un altre que el de contribuir a la integració social i laboral de les persones amb dificultats auditives, i impulsar el seu accés a tots els nivells del sistema educatiu”, reitera.

Fa tres mesos, la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almussafes va iniciar la reforma de dos de les nou vivendes de titularitat pública ubicades al carrer Mestre Cardona del municipi per a destinar-les a les activitats culturals propostes pel consistori i el potent teixit associatiu local. Conclosa la intervenció, l’ajuntament va procedir a la cessió d’ús de la vivenda que ja ha sigut estrenada per Almussord. L’entitat va celebrar el passat cap de setmana l’obertura de la seua nova seu, situada en un dels immobles que durant dècades van acollir els docents del poble, dotada de les condicions d’accessibilitat necessàries per al seu ús i gaudi.

Almussord aprofita este incident per a anunciar la pròxima inauguració oficial del local, una dependència en què a partir d’ara podran celebrar una gran quantitat d’activitats que els permetran una obertura a escala comarcal del seu programa d’acció social.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.