El govern d’Almussafes acusa a Compromís de polititzar el problema de les lleixes de l’Almassaf

El govern d’Almussafes acusa a Compromís de polititzar el problema de les lleixes de l’Almassaf
  • “No entenen que s’acuse de passivitat a l’equip de govern actual i ells, que governaven durant la passada legislatura, en la que les deficiències de les lleixes ja eren un fet provat”

Des de l’executiu local lamenten que Compromís “jugue políticament” amb una qüestió tan delicada i de tanta rellevància com és la seguretat de la comunitat educativa del CEIP Almassaf.

De fet, critiquen que el grup municipal vullga “pujar-se al carro” afirmant que “es posen a disposició de la direcció del centre i de l’AMPA per a col·laborar per a agilitzar la solució”,  després del comunicat oficial remés des de l’Ajuntament divendres passat en què s’informava de totes les accions que s’estan duent a terme conjuntament entre Ajuntament, direcció i AMPA perquè la Conselleria d’Educació, responsable directa del centre educatiu Almassaf, es responsabilitze de la problemàtica de deteriorament que afecta les lleixes de les finestres i brinde una solució ràpida i efectiva, per a aconseguir assegurar la protecció i evitar qualsevol tipus de risc per a escolars i personal del centre.

Així mateix, no entenen que s’acuse de passivitat a l’equip de govern actual i ells, que governaven durant la passada legislatura, en la que les deficiències de les lleixes ja eren un fet provat, no feren res respecte d’això, ni tan sols exigiren visita dels tècnics de la Conselleria per a revisió de les mateixes (possiblement com a conseqüència del pacte que mantenien a nivell local amb el Partit Popular, amb el que no es volien enemistar), i en estos moments opten per exigir que siga el propi Ajuntament el que directament abone el cost de la reparació o, si és el cas, de la substitució de tots els para-sols sense esgotar prèviament totes les vies amb l’administració autonòmica, que és a la que li correspon assumir el manteniment de l’estructura de la instal·lació. “Per descomptat que brindarem una solució eficaç a este fet en última instància, perquè estem plenament compromesos la salvaguardar la seguretat d’alumnes, professors i resta de treballadors del col·legi, però prèviament continuarem contactant amb els responsables directes de la Generalitat Valenciana i realitzant totes les gestions oportunes fins que esta qüestió estiga finalment solucionada”.

Des de l’equip de govern neguen que la reunió amb el director general de centres i personal docent fóra posterior a l’arreplega de firmes de l’AMPA, tal com afirma Compromís en el seu comunicat, ja que eixa trobada estava planificada amb 3 mesos d’antelació, després de la caiguda de les dos primeres lleixes, i finalment es va celebrar el passat dia 10 de febrer, mentres que la campanya d’arreplega de firmes, es va iniciar per part de l’AMPA divendres passat dia 17, a suggeriment del propi regidor d’Educació i docent del centre Almassaf, Pau Bosch, el qual en cap cas ha mostrat una actitud de passivitat davant d’esta qüestió, sinó una gran responsabilitat.

“Compromís ha demostrat la seua poca voluntat política de solucionar este fet, limitant-se a “vendre’s informativament en premsa”, en compte de gestionar, en col·laboració amb l’equip de govern del PSOE, una solució directament amb el màxim responsable: el conseller d’Educació i membre del seu partit. Lamentem que no anem de la mà en un assumpte de tanta rellevància com este”.

Així mateix, des de la resposta remesa a la direcció de l’Almassaf per part del director territorial d’Educació, Santiago Estañan, amb data 22 de novembre, en la que manifestava que “considerant que el centre és de nova construcció, en estos moments no és possible la substitució de les finestres, i serà necessari que per part del centre es tinga especial atenció en l’obertura i tancament dels para-sols” han transcorregut tres mesos i no cinc, com declara Compromís en el seu escrit.

Pau Bosch
Regidor d’Educació

NOTÍCIES RELACIONADES:
18 febrer, 2017. Almussafes demana una solució a la conselleria per les finestres deteriorades del CEIP Almassaf

18 febrer, 2017. Compromís demana al govern d’Almussafes una solució urgent per a les lleixes de l’Almassaf


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.