Raül Cuenca guanya altre Campionat d’Espanya de billar ‘A la banda’ i ja prepara l’europeu

Raül Cuenca guanya altre Campionat d’Espanya de billar ‘A la banda’ i ja prepara l’europeu

carrefour-cullera-tele-5

  • La final de Paiporta fou una de les més disputades dels últims temps i amb la qual els aficionats presents van poder gaudir de l’emoció d’aquest esport

A la tercera, també va la victòria! El billarista suecà, Raül Cuenca, es va proclamar campió d’Espanya absolut en la modalitat de billar a la Banda el passat 12 de febrer a la localitat valenciana de Paiporta. Amb aquest triomf el jugador riberenc aconseguia la tercera medalla d’or de la seva carrera en aquesta disciplina i a més a més, de manera consecutiva.

feb-2017-cuenca-espinasa-paiporta

Raül Cuenca i Joan Espìnasa

La trajectòria de Raül al llarg de la competició fou de menys a més. A la fase de grups del dissabte el suecà es va mostrar un tant irregular i segons les seues paraules “sense sensacions i amb moments de desconfiança”. Ja en quarts de final s’imposava davant l’ex-campió d’Espanya de la modalitat, el català Pere Arnau en un partit tosc i carent de ritme però no per això exent d’intensitat.

En semifinals, Raül s’enfrontava a una de les revelacions del torneig, el jugador local Javier Palazón, jugador de reconegut prestigi nacional i internacional de billar a Tres Bandes, numero 1 del ranking la temporada passada. En la seua primera participació, el paiportí es plantava a semifinals amb la intenció de guanyar-se un lloc a la final. Finalment Cuenca faria valer la seva experiència i vàlua en esta disciplina i s’imposaria per un marcador de 52-125 en tan sols 9 entrades, tancant així el millor partit en el seu compte particular.

La final estava servida amb els mateixos protagonistes de l’edició anterior, Joan Espinasa i Cuenca serien els finalistes. El jugador català, medallista europeu en la modalitat, venia de realitzar dos autèntics  partidassos en la fase de grups on realitzà els dos primers partits amb 3 i 5 entrades respectivament, fent gaudir així a la parròquia d’aficionats presents a la sala.

Podem dir que la final disputada a Paiporta és una de les finals mes disputades dels últims temps i amb la qual els aficionats presents van poder gaudir de l’emoció d’aquest esport. Va ser un inici molt intens i ple de determinació el que va protagonitzar Espinasa, que amb repetides tacades va obrir una gran diferència amb el jugador suecà que mostrava, amb repetides errades, el seu estat de desconfiança i pressió per defensar el títol aconseguit en les dos edicions anteriors.

Tanta fou la diferència que, Espinasa, va posar el marcador fins a 94-35 al seu favor en un partit que es disputava 125 caramboles. Amb l’esperit de lluita al qual ens té acostumats Raül començava una tímida reacció i amb un parell de tacades es posava 116-90 per davall del marcador. Fou ací quan de sobte, Cuenca va posar tota la carn al foc i amb una tacada de 31 posava contra les cordes Espinasa, 116-121 a favor de Raül, que desprès de dos entrades molt tàctiques podia tancar el partit renovant així el seu títol en esta difícil disciplina.

Palpable era l’alegria que va mostrar Raul al finalitzar la seva última carambola alliberant així tota la tensió acumulada durant una llarga partida on la força mental i una gran tàctica foren determinants per a sumar el 22é titol nacional.

En paraules del campió “este no ha sigut el millor campionat que he jugat, no he pogut preparar com toca la competició i pot ser per açò he tingut molts moments de dubtes i desconfiança. És per este motiu que estic molt content d’haver pogut lluitar i guanyar tot i no poder fer el meu millor joc. Vull agrair molt especialment a la meua dona Lorena el suport incondicional que dia rere dia em dona per que puga entrenar i acudir a cada competició amb les millors condicions. També agrair a la meua família l’ajuda que em dona per compaginar la paternitat amb les competicions i finalment vull dedicar este triomf molt especialment a mon tio Daniel, germà de mon pare, que tan sols fa dos setmanes ens deixava repentinament desprès de sofrir un infart de miocardi fulminant, va per tu tio!”

Amb aquesta victòria, Raül s’afiança en la primera posició del ranking nacional, primera posició que l’animarà a preparar els campionats d’Europa que es celebraran del 28 d’Abril al 7 de maig en la localitat alemanya de Brandemburb.

Club Billar Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada