L’Ajuntament d’Almussafes convoca la XXI edició del certamen literari ‘Marc Granell’

L’Ajuntament d’Almussafes convoca la XXI edició del certamen literari ‘Marc Granell’
  • Els autors premiats en cadascuna de les modalitats rebran un premi de 1.200 euros, a més de la publicació dels seus poemaris

La poesia s’ha consolidat a Almussafes de la mà del concurs poètic ‘Marc Granell’. Una primavera més, l’ajuntament ha convocat el certamen, una de les cites literàries més esperades i reconegudes dins de l’àmbit de la poesia valenciana. Amb vint-i-un anys de trajectòria, el ‘Marc Granell’ és un projecte cultural clau en l’agenda d’activitats proposades per la regidoria responsable.

Segons les bases fixades per a esta nova edició, podran participar tots els treballs poètics inèdits que no hagen sigut premiats ni publicats amb anterioritat. Així mateix, s’establiran dos guardons, amb una dotació econòmica de 1.200 euros per a cada modalitat: un per al millor original presentat en valencià i un altre per al millor en castellà. El concurs, que any rere any aconseguix una gran quantitat de poemaris en ambdós llengües, va reunir 53 creacions d’altíssima qualitat literària en 2016.

Les autores vencedores en la passada edició, Inma Máñez i Mar Busquets, també van rebre la confirmació que, igual que en esta convocatòria, obtindran 20 exemplars de la seua obra i els seus poemes seran editats per Edicions 96 dins de la col·lecció Racef, que arreplega els versos de tots els guanyadors.

El foment d’este gènere literari, que segons l’edil de Cultura, Teresa Iborra, “encara no compta amb el prestigi i el reconeixement social que deuria”, continua sent un compromís vital per a l’Ajuntament d’Almussafes. “La literatura i els seus distints gèneres han deixat un llegat molt important en el nostre territori al llarg dels segles i és la nostra obligació continuar-lo”, assenyala.

Un jurat, presidit per la pròpia regidora de Cultura i integrat per Marc Granell, Carles Mulet (en representació d’Edicions 96) i Berna Blanch (del Grup Poètic Argila de l’Aire) examinarà i valorarà la totalitat de les col·leccions presentades. El veredicte es farà públic en l’acte d’entrega de premis, que se celebrarà el 28 d’abril a les 22.30 hores en el Centre Cultural de la localitat.

Les obres, que hauran de donar-se per triplicat, enquadernades o cosides, mecanografiades a doble espai i per una cara, es faran arribar fins al pròxim 20 de març a la Biblioteca Pública Municipal. Tal com establixen les bases de la convocatòria, l’extensió màxima dels treballs, amb una temàtica, mètrica i rima lliures, no podrà superar els dos-cents versos.

Ajuntament d’Almussafes

Bases_Marc_Granell_2017


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.