L’Ajuntament de Cullera forma professionalment com a obrers persones en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Cullera forma professionalment com a obrers persones en risc d’exclusió social
  • El programa pretén inserir laboralment aturats de llarga durada i els tres millors alumnes obtindran un contracte

L’Ajuntament de Cullera seguix avançant amb els seus plans de formació i foment del treball. Des del passat mes de desembre i fins al pròxim 1 de juny s’ha posat en funcionament un programa de formació professional per a l’ocupació en la modalitat de col·lectius en situació de risc.

L’especialitat del curs és la de mantenidor-reparador d’edificis, ha explicat hui la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz. Els beneficiaris són parats de llarga durada del municipi amb grans dificultats d’inserció en el mercat laboral.

La finalitat és dotar-los dels coneixements bàsics de l’especialitat per a millorar la seua formació i que açò els permeta la seua incorporació al món del treball. De fet, els tres estudiants que obtinguen millor resultat seran contractats en finalitzar el curs a jornada completa per un període de tres mesos, ha detallat la regidora.

En total són 10 els beneficiaris del curs, que compta amb dos professors en la plantilla, un que impartix teoria en el Centre de Formació Agustín Olivert i un altre pràctica en la zona del cementeri.

El temari se centra tant en la tècnica de l’especialització com en formació per a la inserció laboral. D’altra banda, els alumnes realitzen classes pràctiques en un recinte habilitat pel consistori.

Més oportunitats
Ortiz exposa que la selecció de l’alumnat s’ha realitzat per part del departament de Serveis Socials entre els seus usuaris. «Són persones que necessiten l’ajuda pública perquè el nou context soci-econòmic fa encara més difícil per a ells trobar un treball i poder mantindre a les seues famílies. Com a institució tenim l’obligació de posar a la disposició d’estes persones les eines necessàries que els permeten aspirar a una vida digna amb més oportunitats», destaca la regidora.

Actualment, malgrat que les xifres de l’atur s’han reduït en l’últim any a Cullera, encara existix una borsa d’aturats important molts dels quals tenen un perfil informatiu baix. Per açò, el govern municipal centra part de les seues accions de foment de l’ocupació en la formació.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.