Riola actúa amb un tractament ecològic per a evitar la profusió de la processionària

Riola actúa amb un tractament ecològic per a evitar la profusió de la processionària

L’Ajuntament de Riola ja ha dut a terme un tractament biològic per a combatre la processionària, o Thaumetopoea pityocampa dels pins que l’any passat es va manifestar en forma de plaga. Les anormals temperatures d’aquell hivern facilitaren l’aparició alarmant d’estes erugues.

Conscients del potencial perill que signifiquen per a la població, sobretot els més menuts, l’alcaldessa Judith Capellino i el regidor Jordi Sales s’han tornat a posar a la feina i han tornat a contractar els serveis de Biottec, empresa especialitzada contra plagues. Aquesta actuació preventiva es fa per evitar que la presència de la processionària en la localitat prenga proporcions difícils d’afrontar.

El tractament ecològic utilitzat ha sigut el d’un bacteri existent en el medi ambient però insuficient en ocasions per a equilibrar l’estat natural de les coses. Es tracta del Bacillus thuringiensis que genera uns cristalls de proteïna tòxics per a les erugues.

El mètode aplicat als pins afectats a Riola, mde la mateixa manera que l’any passat, serà seguit periòdicament després de la intervenció aplicada fa pocs dies. La finalitat és la d’intentar eradicar la plaga per complet o, en defecte d’açò, actuar amb major promptitud en nous estadis de desenvolupament de les erugues.

Perilloses per als més menuts i mascotes
Les erugues de la processionària són especialment tòxiques per a xiquets i mascotes. La gran curiositat que estes erugues desperten en els xicotets, que van una darrere d’una altra, els convida en ocasions, a agafar-les amb la mà, inconscients del dany que se’ls pot causar.

Este fet provoca que la seua pell, molt més fina que la dels adults, entre en contacte directe amb els pèls urticants que l’envolten els quals es dispersen i suren en l’aire produint irritació en la pell, nas i ulls. Són, per tant, un potencial problema de salut pública en col·legis, parcs i jardins.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.