Aigües de Sueca assegura que estalviarà enguany 0,6 hectòmetres d’aigua “potable”

Aigües de Sueca assegura que estalviarà enguany 0,6 hectòmetres d’aigua “potable”
  • Utilitzaran una tecnologia mitjançant un software especialitzat en alarmes per a la ràpida detecció de fuites a la xarxa

Aigües de Sueca, entitat pública empresarial adscrita a la Regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Sueca, estalviarà enguany més de 600.000 m3 d’aigua potable gràcies als treballs de sectorització del casc urbà i als avanços que suposarà la implantació de la nova tecnologia per a la detecció de fuites, en col·laboració amb Aguas de Valencia.

Durant el mes de desembre del passat 2016 es van realitzar els treballs de sectorització del casc urbà de Sueca amb la instal·lació dels registradors de cabal que permeten conéixer on-line, de manera immediata, la quantitat d’aigua que s’utilitza en cada sector. Amb estos treballs s’ha dividit així la xarxa d’aigua potable de Sueca en cinc sectors, en previsió de crear altres tants subsectors en este 2017.

D’esta forma i gràcies a la col·laboració público-privada entre Aigües de Sueca i Aguas de Valencia, la capital riberenca ha iniciat els treballs de detecció de fuites i la seua posterior reparació per millorar el rendiment de la xarxa d’aigua potable en el municipi. A dia de hui ja s’han detectat i reparat fuites que suposen un estalvi real de 200.000 m3/any i es preveu que a la fi d’any, continuant amb els treballs de revisió de la xarxa, s’estalvie un total de 600.000m3, que significaran uns 50.000 euros d’estalvi anual en energia elèctrica.

En paraules de Pilar Moncho, regidora de l’Ajuntament de Sueca i Presidenta de l’empresa municipal Aigües de Sueca: “Som molt sensibles a la necessitat d’estalviar aigua en el nostre municipi, ja que és un bé públic i hem d’esforçar-nos a millorar el rendiment de la nostra xarxa d’aigua potable”.

També va assenyalar Pilar Moncho “estalviant aigua, estalviem també energia i per tant reduïm emissions de CO2 a l’atmosfera, aconseguint que el municipi de Sueca siga més respectuós amb el medi ambient”.

Aigües de Sueca utilitzarà la tecnologia de Aguas de Valencia mitjançant un software especialitzat en alarmes per a la ràpida detecció de fuites “invisibles” a la xarxa del municipi. Això permetrà un control més acurat dels cabals d’aigua que es consumeixen i  ajudarà, com demostren els primers registres, a  millorar l’eficiència de la xarxa.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.