Cullera estima en més de tres milions els danys pel temporal i demanarà ‘zona catastròfica’

Cullera estima en més de tres milions els danys pel temporal i demanarà ‘zona catastròfica’
  • El consistori actuà amb rapidesa en la retirada de les  tones de canyes arrossegades fins a les platges, especialment, les del sud

El ple de Cullera ratificà per unanimitat este divendres la sol·licitud de declaració de catàstrofe natural greu o fenomen meteorològic advers després del temporal que va assotar al municipi així com a la resta del territori valencià del 19 al 23 de gener.

feb-2017-estat-platja-cullera-post-temporal-2

Les infraestructures de les platges resultaren força danyades

Tot i que encara no es disposa d’una valoració exacta dels danys causats, el regidor de Platges i de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, ha avançat que els càlculs que baralla el govern municipal xifren en més de tres milions les pèrdues.

Concretament, Tortajada estima els danys en el cordó dunar entre els dos i els tres milions d’euros mentre que situa en els 300.000 euros les reparacions necessàries en la resta del terme municipal i en el nucli urbà com a conseqüència, especialment, dels forts vents que van arrancar arbres i van produir nombrosos despreniments.

En la declaració, Cullera insta al Govern d’Espanya, a la Generalitat i a la Diputació a aplicar les mesures necessàries per a pal·liar els danys, ja que tal com explica l’edil resulta «impossible» fer front a tota esta tasca de reconstrucció amb els recursos municipals.

Recentment, Tortajada ha acompanyat al director territorial de Presidència, Francisco Molina, en una visita a la localitat per tal d’avaluar la situació després del temporal. «Tenim el compromís del Consell de rebre l’ajuda necessària que ens permeta recuperar la normalitat», expressa el responsable municipal.

El mateix Tortajada ha assistit a una reunió amb l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) en la qual l’organisme va anunciar ajudes per a la reparació d’infraestructures de platja.

Després del temporal de desembre, el consistori actuà amb rapidesa en la retirada de les  tones de canyes arrossegades fins a les platges, especialment, les del sud, però quan els treballs havien conclòs un nou episodi meteorològic advers tornà a afectar la costa cullerenca, esta vegada provocant danys materials encara més significatius.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.