La família d’Alfredo Claros cedeix ‘El Tio Navarrot’ a Sueca durant cinc anys

La família d’Alfredo Claros cedeix ‘El Tio Navarrot’ a Sueca durant cinc anys

700x135

  • ‘Xiquets amb Gos’ l’ha deixat una de les nétes durant un any i després s’exposarà al Museu Pius V de València

La família del desaparegut pintor local, Alfredo Claros, conegut popularment com el Pintor Claros, ha cedit a l’Ajuntament de Sueca El tio Navarrot, un dels quadres més emblemàtics de l’obra de l’artista, en l’any que es commemora el centenari d’esta pintura i també Els xiquets amb gos, una pintura amb un important valor d’afegit de caràcter sentimental per a la família de l’artista.

el-tio-navarrot-claros

El tio Navarrot va ser pintat l’any 1917

A l’acte han assistit els néts de Claros que han considerat cedir temporalment l’obra al consistori; l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el primer tinent d’alcalde, Salvador Campillo; el regidor de Cultura, Vicent Baldoví; la regidora de Protocol, Isabel Jiménez i també el cronista oficial de Sueca i director de la Biblioteca Municipal, Joan Antoni Carrasquer i el director de la Sala d’Exposicions Els Porxets i professor de l’Escola d’Art Escultor Beltrán de Sueca, Toni Llopis.

“L’Ajuntament s’ha convertit en una autèntica xicoteta pinacoteca i no som conscients del valor de tot el que guarda el nostre consistori amb totes les obres que s’han donat i cedit al poble de Sueca” ha afirmat l’alcaldessa. Tamarit ha recordat a Claros com un digne deixeble del reconegut pintor valencià Joaquín Sorolla i un excel·lent pintor costumista de la realitat de la societat valenciana del seu dia.

Les seues nétes, Mari Carmen i Maribel Claros, visiblement emocionades, han parlat en representació de la família. Les descendents de l’artista han explicat que l’obra de El tio Navarrot és una herència compartida entre quatre dels néts de l’artista, que han considerat que la millor opció era esta, cedir-lo durant un temps al consistori, per compartir-lo amb el poble de Sueca.

Les obres del pintor suecà estan marcades per la influència del impressionisme i del realisme. Molts dels seus quadres són retrats protagonitzats per personatges d’una classe social mitjana-baixa. En la pintura de Claros predominen les escenes quotidianes que representen l’entorn en el qual ell vivia, imatges a l’aire lliure i amb gran lluminositat.

El Tio Navarrot va estar pintat tot just fa un segle, l’any 1917, i és considerat un dels quadres més importants i simbòlics de l’obra de Claros, per les característiques tècniques i pels colors utilitzats, a més de retratar d’una manera magistral la figura del llaurador. Pintada als 24 anys per Alfredo Claros, a l’oli sobre llenç, representa la imatge d’un clàssic llaurador, vestit a la manera antiga, amb unes mides de 157x150cm.

Els Xiquets amb Gos va ser una obra pintada a l’any 1925, i en este quadre l’artista va voler mostrar la tristesa i la melangia reflexada en la mirada del seu fill, Alfredo Claros, al camp d’Ontinyent junt amb una amiga i el gos, tots tres pintats també amb una tècnica magistral. L’expressió trista del xiquet respon a la mort de la seua mare sent ell encara molt menut. Com totes les altres obres, està pintat a l’oli sobre llenç i té unes mides de 120x97cm.

La família ha cedit El Tio Navarrot a l’Ajuntament de Sueca  durant 5 anys, mentre que els Xiquets amb Gos, l’ha cedit una de les nétes, Maribel Claros, durant un any, ja que després s’exposarà al Museu Pius V de València.

Ajuntament de Sueca

Alfredo_Claros_dossier_cessions


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.