El PSPV d’Almussafes acusa Compromís de pretendre burlar la llei en la contractació de personal

El PSPV d’Almussafes acusa Compromís de pretendre burlar la llei en la contractació de personal
  • “La portaveu del grup en l’oposició, Lourdes Moreno, exercix com a advocada, per la qual cosa és coneixedora de la normativa”, asseguren

Els socialistes d’Almussafes han creat una empresa pública que municipalitza diversos serveis. Com és habitual, el grup municipal Compromís, actual partit en l’oposició, torna a estar en contra d’una iniciativa proposada pel PSPV. Compromís ha manifestat el seu interés a gestionar l’ens de forma directa, la qual cosa comporta que es vulnere la llei. En este sentit, la normativa reguladora de la matèria és clara: la contractació directa de personal pel consistori implica un sistema de concurs, oposició o concurs-oposició. A més, l’Ajuntament d’Almussafes no pot contractar personal eventual o funcionari més enllà de l’establit pels límits de la taxa de reposició.

Els socialistes critiquen la intenció de Compromís d’eludir el reglament (contingut en la Constitució, la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local, el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de Règim Local, el text refós de la Llei de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, la Llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana i les lleis de Pressupostos Generals de l’Estat) perquè els empleats passen de rasos a funcionaris. Si l’ingrés del personal no s’efectua per mitjà d’un procés establit legalment, Compromís estaria insinuant actuar fora de la llei. La contractació directa obligaria els ciutadans, molts d’ells majors de 45 anys, a superar una oposició i l’ajuntament ha d’ajustar-se als límits de la taxa de reposició.

“A més d’enganyar als veïns, Compromís es reafirma en la demagògia. No coneixen, o han obviat, el funcionament del consistori. És absurd vendre una idea que no té validesa legal. Els llocs de treball no es creen així com així”, assenyalen des del PSPV. En la seua etapa en el govern local, Compromís va intentar fundar una empresa mixta, amb el 49% de capital privat i el 51% públic. No obstant això, cap companyia es va presentar al concurs.

“D’altra banda, tampoc entenem per què han votat contra la constitució de l’ens. No accepten que aconseguim instaurar la primera empresa pública amb capital 100% municipal perquè van fracassar amb un model empresarial de gestió mixta allunyat de la seua línia ideològica”, conten els socialistes. “Sembla que la seua portaveu, Lourdes Moreno, desconeix les lleis que regulen la matèria i els límits de reposició de la taxa de personal, fixada en un cinquanta per cent com a regla general, perquè ha defés esta postura en la comissió, el ple i el Consell Econòmic i Social (CES)”.

El govern socialista d’Almussafes ha destinat més d’un milió del pressupost de 2017 a generar ocupació i aposta per l’Empresa Pública per a millorar la prestació de serveis de competència municipal i garantir una major sostenibilitat i eficiència dels mateixos. “La municipalització del servei de neteja dels edificis públics, amb el qual l’ens inicia el seu camí, comportarà un estalvi de 80.000 euros anuals a les arques locals, fomentarà l’ocupació en la població, lluitarà contra la precarietat laboral i afavorirà la inserció de les persones en situació d’exclusió social”, afigen.

“Els socialistes treballem pel progrés. El poble d’Almussafes està veient els nostres bons fruits i continuarem esforçant-nos per a reduir la taxa de desocupació en la localitat. Ens mantindrem ferms en la defensa d’uns resultats basats en l’esforç, el compromís, els fets i una bona gestió”.

Grup municipal socialista d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.