El Col·legi d’Advocats de Sueca assessora gratuïtament a afectats per la “clàusula sòl”

El Col·legi d’Advocats de Sueca assessora gratuïtament a afectats per la “clàusula sòl”

700x135

El Col·legi d’Advocats Sueca començà dimecres passat el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) gratuït per a totes les persones afectades en les seues hipoteques per la denominada “clàusula sòl”. Aquesta col·laboració lletrada corre a càrrec d’advocats que han realitzat el curset d’especialització i actualitzat en les citades mesures bancàries que recentment ha sigut declarades il·legals. El citat curs va ser organitzat pel propi col·legi suecà.

Tenen dret a ser assessorades totes aquelles persones que estan empadronades en qualsevol poble que forma part del partit judicial. El dia d’atenció al públic serà els dimecres, en horari de 10 a 13 hores, en el despatx que el col·legi d’advocats disposa en la tercera planta dels jutjats de Sueca, situats en la Placeta del Convent.

El servei es prestarà durant tres mesos. “Si fóra necessari estudiarem la possibilitat d’ampliar aquest termini”, ha manifestat Jesús Muñoz Carrasquer, degà dels lletrats de l’històric col·legi. També podrà sol·licitar-se cita prèvia, bé personalment, a través del correu electrònic: info@icasueca.com, o dels telèfons 961704583 i 962033161.

Aquells afectats que desitgen acollir-se a aquest servei d’assessorament gratuït hauran d’acudir proveïts de l’escriptura de constitució de la hipoteca amb la qual l’advocat obrirà un expedient de control i estudiarà. Després se li informarà sobre l’existència o no de la clàusula sòl i en cas que la tinga, se li facilitarà i ajudarà a emplenar un formulari per a reclamar davant l’entitat bancària.

Realitzat aquest tràmit previ, l’afectat presentarà davant l’entitat financera la reclamació pertinent, amb còpia que ell mateix guardarà perquè tinga constància de l’actuació impugnada. De la contestació del banc, l’afectat es compromet a informar al lletrat assessor del col·legi. En cas de tenir dret a beneficiar-se de justícia gratuïta se li informarà de la possibilitat de designació d’un lletrat i procurador d’ofici per a reclamar judicialment, si es considera pertinent. Si no poguera acollir-se a la justícia gratuïta se li recomanarà que acudisca a qualsevol lletrat del col·legi suecà, “que segur, serà ben atès”, segons observa Jesús Muñoz.

Aquest servei que presten els col·legis de lletrats es duu a terme amb la col·laboració de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques de la Generalitat Valenciana que ha finançat el curs de formació específica i especialitzada per al cas. La resta de despeses corren de la mà de les totes institucions professionals adscrites al Consell Valencià de Col·legis d’Advocats.

O.R.

DOCUMENT: Informacio_Advocats_Sueca_clausules_sol


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.