Prometen el centre de mediació familiar del partit judicial per a d’ací a un any

Prometen el centre de mediació familiar del partit judicial per a d’ací a un any

La Generalitat Valenciana promet als 14 pobles del Partit Judicial de Sueca (Albalat, Benifairó de la Valldigna, Corbera, Favara, Polinyà de Xúquer, Benicull, Sueca, Simat de la Valldigna, Cullera, Riola, Tavernes de la Valldigna, Llaurí, Fortaleny i Sollana) la creació d’un espai de mediació de conflicte familiar en la capital riberenca per a inicis del proper any. Així ho han traslladat la Directora General d’Infància i Adolescència, Rosa Josefa Molero i el Secretari Autonòmic d’Inclusió i Igualtat, Alberto Ibáñez, en una reunió convocada pels representants dels municipis que formen el Partit Judicial de Sueca.

La reunió, que ha tingut lloc al saló de plens del consistori suecà, ha girat al voltant de la mediació i la intervenció en conflictes familiars, la prevenció de violència de gènere i la promoció de la igualtat entre homes i dones i altres projectes que podran vore la llum amb la nova Llei d’Infància i Adolescència i amb la nova Llei de Serveis Socials.

La Directora General d’Infància i Adolescència ha explicat que els Punts de Trobada Familiar (PEF) vénen regits en l’actualitat per la Llei específica dels PEF, un document que segons ha assenyalat n’és rígid i poc flexible respecte al nou model que es pretén proposar i instaurar des de la Generalitat Valenciana. Però, les dificultats vénen donades també per la concessió dels Punts de Trobada Familiar a empreses privades, en este punt, Molero ha afirmat que no es podrà encetar el nou model fins que finalitzen els respectius contractes. “Això no obstant, ja estem treballant en la Llei d’Infància i Adolescència que permetrà donar la volta a la llei actual i significarà, per tant, el canvi del model. D’altra banda, mentre, treballem colze a colze amb els municipis per conéixer les necessitats reals i fer un estudi del territori per poder plasmar-ho als pressupostos de manera que a 2018 es puga avançar amb este projecte” ha finalitzat.

El Secretari Autonòmic d’Inclusió i Igualtat ha aplaudit el treball organitzat dels pobles del Partit Judicial de Sueca i ha felicitat als seus representants per la seua tasca en pro d’una “demanda justa”. Ibáñez ha insistit “s’ha de treballar així, en xarxa, sense mirar amb recel al poble del costat, de manera que tots resultem afavorits” i ha apostat per un servei adaptat i arrelat al territori. El responsable d’Inclusió i Igualtat ha avançat que, en este sentit, es prioritzaran aquelles iniciatives mancomunades i organitzades, com esta, i ha apuntat que es valoraran sempre segons criteris objectivables.

Tot seguit, tots els allí presents han visitat l’immoble que podria convertir-se en el futur PEF del Partit Judicial de Sueca. Els 14 pobles que en formen part vénen reivindicant ja mesos la creació d’este espai davant la manca de recursos en el camp de la mediació dels conflictes familiars. Actualment, el Partit Judicial de Sueca no compta amb esta prestació i ha de fer-ne ús del PEF de Gandia, el qual es troba saturat per l’alta demanda. L’Ajuntament de Sueca cediria este immoble per a la creació del PEF i la resta de municipis implicats participarien en l’adequació de l’espai en proporció al seu nombre d’habitants, mentre que la competència de personal correria a càrrec de la Generalitat.

L’immoble, ampli i de fàcil accessibilitat, disposa de garatge i és pròxim a més a una àmplia zona d’estacionament i a les dependències de la Guàrdia Civil i del Jutjat de Sueca. En les pròximes setmanes el personal tècnic de Conselleria estudiarà les característiques de la instal·lació per confirmar la seua adequació a les necessitats que exigeix este servei.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.