L’Ajuntament de Cullera ha incrementat un 433% la despesa social en l’últim any

L’Ajuntament de Cullera ha incrementat un 433% la despesa social en l’últim any

La despesa social del govern municipal de Cullera s’ha incrementat un 433% al llarg de l’últim any, segons ha donat hui a conéixer la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz, qui ha fet balanç del treball de la seua regidoria al llarg del 2016.

El resultat del primer pressupost municipal que ha executat íntegrament el nou govern de la localitat (PSPV-PSOE / Compromís) mostra un clar increment dels diners públics invertits per a fer front a la situació d’emergència social que patixen moltes famílies com a conseqüència de la crisi econòmica i de les polítiques d’austericidi dels últims anys.

Així, front als 45.870 euros que s’invertiren al 2014 en ajudes socials i els 75.000 del 2015 —amb un pressupost el·laborat per l’anterior executiu local—, l’últim any la despesa social ha superat el mig milió d’euros, ha detallat Ortiz.

La regidora destaca al respecte que «el nou govern progressista de Cullera, amb pràcticament els mateixos recursos que abans, ha fet possible el que ens deien que era impossible, rescatar persones i posar recursos per a lluitar contra la desigualtat, la pobresa i l’exclusió social».

Noves ajudes
En eixe sentit, Ortiz ha detallat que a més de les ajudes habituals que s’oferien des de Serveis Socials, que també s’han vist augmentades, el govern municipal n’ha impulsat altres de noves com ara les destinades a combatre la pobresa energètica, el fons social d’Aigües de Cullera per a evitar el tall del subministre d’aigua potable, el menjador social o  la Borsa Social d’Ocupació destinada als aturats de col·lectius més desfavorits.

«Totes les demandes que reunien els requisits han estat ateses i s’han donat ajudes de tota mena, des del pagament de lloguers fins a la compra de material mèdic com ara ulleres, entre d’altres», indica. Tot això ha estat possible «gràcies al canvi polític i a que ara hi ha un govern que té ànima social i es preocupa pels més necessitats», ha remarcat.

Per al 2017, la despesa social s’incrementa més encara amb noves ajudes i més inversió social a més de l’eliminació de repagaments com la taxa 1.050 euros de la Residència Municipal de la Tercera Edat.

No obstant això, Ortiz advertix que encara queden moltes famílies que viuen en risc d’exclusió social «per la qual cosa no podem llançar les campanes al vol, ja que mentre el model productiu seguisca primant el treball precari i creant treballadors pobres la desigualtat seguirà sent un gran problema social».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.