UGT diu que el Govern de Sueca fa com el PP en els minsos salaris de la recollida de fem

UGT diu que el Govern de Sueca fa com el PP en els minsos salaris de la recollida de fem

El passat 24 de desembre l’Ajuntament de Sueca publicà en Diari Oficial de la Unió Europea el plec per a l’adjudicació del Servei de neteja viària, recollida de residus sòlids i transport a planta de tractament de la ciutat.

Des d’UGT volem traslladar a l’opinió pública la situació dels treballadors i treballadores a la qual indueix l’actual plec aprovat per la Corporació de Sueca; els condemna a tenir unes condicions de treball congelades durant els sis anys de vigència de la contracta, ja que al no tenir actualització de preus durant aqueix període de temps difícilment aconseguiran millorar les seues condicions actuals d’ocupació i salari.

Queixar-se de l’ostracisme dels Governs del PP per les seues retallades i practicar-los quan s’engeguen polítiques públiques que afecten a l’ocupació i les seues condicions des d’altres administracions és més del mateix.

UGT no ho diem perquè si; llegint detingudament el plec s’observa la intrusió que l’Ajuntament fa en competències d’altres administracions, s’atreveix a regular qüestions com l’exercici al dret de vaga; atorgant-se la facultat de fixar els serveis mínims.

D’altra banda saltant-se la Llei de Protecció de Dades, exigeix la remissió de les nòmines personals dels treballadors i treballadores de la concessió, tot un despropòsit que no se sap molt bé amb quina finalitat.

Però el súmmum està entre els criteris d’adjudicació, doncs d’una banda en la puntuació de millores de les ofertes es puntua amb cinc punts l’actualització i millora de salaris dels treballadors i treballadores, però per un altre no s’actualitzen preus durant la vigència del contracte.

A València ciutat s’ha criticat al PP, amb raó, quan en les última concessió de jardins que realitzà condemnà als treballadors a la no actualització ni millora de les seues condicions d’ocupació, però una cosa és demanar i una altra donar.

Des d’UGT creiem que accions d’incloure clàusules socials en els plecs de les concessions, tal com ha fet l Ajuntament de València i de Madrid, es fan necessàries per als treballadors i treballadores, doncs introdueixen elements de respecte a la legislació laboral, les polítiques d’igualtat i la possibilitat que col·lectius amb dificultats a trobar ocupació disposen d’accions positives i de no discriminació.

Li demanem des d’UGT a l’Ajuntament de Sueca que revise aquest plec que modifique les il·legalitats que conté i que no condemne en els anys de vigència a la congelació de les condicions d’ocupació dels treballadors i treballadores de la neteja viària i recollida del municipi.

UGT-PV


 

  1. […] NOTÍCIA RELACIONADA: 24 gener, 2017. UGT diu que el Govern de Sueca fa com el PP en els minsos salaris de la recollida de fem […]

    Reply
  2. […] 24 gener, 2017. UGT diu que el Govern de Sueca fa com el PP en els minsos salaris de la recollida de fem […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.