Almussafes destina prop de 400.000 euros als tres Plans d’Ocupació locals d’enguany

Almussafes destina prop de 400.000 euros als tres Plans d’Ocupació locals d’enguany
presentacio-nou-pla-ocupacio-almussafes-gen-2017-2

Els plans d’ocupació tindran una continuïtat fins a l’any 2019

“Apostem per la plena ocupació” continua sent el lema del tercer, quart i quint Plans d’Ocupació locals d’Almussafes, que es van a desenrotllar durant dotze mesos, a partir del pròxim mes de febrer i en els que l’ajuntament destinarà un pressupost que regata els 400.000 euros.

Des de l’àrea d’ocupació s’ha citat a la totalitat dels veïns i veïnes inscrits en la Bossa d’Ocupació Local com a demandants d’ocupació a l’acte de presentació pública d’esta iniciativa amb què l’ajuntament donarà una oportunitat laboral a un total de 60 persones durant els pròxims dotze mesos, per mitjà de contractes directes i sense intermediaris.

Els principals requisits establits en les bases per a participar en la selecció són l’empadronament a Almussafes, almenys durant un període mínim d’1 any, a més de trobar-se en situació legal de desocupació o bé tractar-se de treballadors la jornada de laboral del qual siga igual o inferior a 20 hores setmanals. La principal novetat incorporada quant a la participació és el fet que no hi ha límits per qüestió d’edat, encara que sí que s’aplica una discriminació positiva a aquells candidats que siguen menors de 25 anys o majors de 45 anys, “per enfrontar-se estos dos col·lectius a més dificultats a l’hora d’incorporar-se al mercat de treball”, ha destacat el president de l’executiu, Toni González, durant l’exposició pública del POL.

A més, l’alcalde ha assegurat que els plans d’ocupació locals tindran una continuïtat fins a l’any 2019, “un fet que suposarà que entre 250 i 300 veïns en desocupació aconseguisquen participar en el programa”.

Els criteris de baremació valoren el nivell d’ingressos de la unitat familiar, l’existència de responsabilitats familiars dels candidats, l’existència de discapacitat, la condició de parat de llarga duració i la situació d’exclusió social, a més d’aplicar una discriminació positiva a favor de les dones. Així mateix, en esta nova convocatòria de l’oferta d’ocupació s’han introduït nous criteris com la participació en programes de voluntariat, la no participació en el POL 2016 i la valoració dels informes sobre el treball realitzat en anteriors contractacions, si és el cas.

Demà dimecres dia 25, el consistori d’Almussafes obri el termini de presentació d’instàncies per a acollir-se a este programa, que s’emmarca en la línia d’actuació número 3 del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2016-2020, que establix el full de ruta que dirigix la política d’ocupació de l’ajuntament durant els citats quatre anys.

Llocs de treball i servicis a desenrotllar
Peons de jardineria, operaris de neteja, conserges, obrers de la construcció, pintors, auxiliars administratius i llanterners són les ocupacions sol·licitades en este programa de contractació per a l’execució d’obres o servicis d’interés general o social.

Entre els servicis que desenrotllaran destaquen les actuacions per al manteniment, adequació i millora dels espais públics, tant urbans com rurals, el suport als servicis municipals, la millora i condicionament de zones enjardinades i espais lliures, el manteniment d’edificis, instal·lacions municipals i mobiliari urbà i el suport a les funcions transversals de Secretaria, intervenció, Gestió tributària, tramitació administrativa i informàtica.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.