El Govern de Sueca aprofita Fitur per a fer públic el cartell de paella valenciana

El Govern de Sueca aprofita Fitur per a fer públic el cartell de paella valenciana

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca ha aprofitat la participació de la capital riberenca a Fitur per a presentar les novetats del certamen per al 2017, quan es celebrarà la seua 57ena edició.

cartell-concurs-paella-sueca-2017Un cartell per reivindicar la recepta tradicional i genuïna de la paella valenciana. Amb eixa premissa, la nova edició del certamen, que arrancarà el pròxim mes de març a Costa Rica, comença a prendre forma amb la presentació del seu cartell anunciador.

En les edicions precedents, la imatge del Concurs s’ha dedicat als arrossars de Sueca, a la internacionalització del plat i del propi Concurs, a la figura del cuiner, o al celebrat ‘PaellaEmoji’ que tantes alegries ens ha donat. El cartell d’aquesta 57ena edició del Concurs, dissenyat per Socarrat Studio, posa l’accent en els ingredients originals del nostre plat més internacional, distribuïts sobre el plànol com si formaren una gran paella.

Raquel Tamarit, l’alcaldessa de Sueca, va remarcar que “amb el nou cartell, el concurs continua la seua tasca pedagògica i divulgativa. D’una ullada, el públic podrà identificar en ell tots els ingredients”. L’alcaldessa va aplaudir també l’encert amb la idea del nou disseny “es tracta d’un cartell necessari perquè reivindica l’autenticitat del nostre plat, la recepta original de la paella valenciana, , símbol i insígnia de la nostra gastronomia i de la nostra identitat, del nostre estil de vida”.

Tanmateix, van aprofitar la seua estada a Fitur per avançar algunes de les sorpreses del certamen per al 2017. Enguany s’estrenaran noves seus per a la celebració de semifinals a Argentina, Costa Rica i Corea. D’altra banda, repeteixen experiència el Japó, Austràlia, França i Estats Units, on es celebraran enguany fins a tres semifinals a San Diego, Miami i Nova Jersey.

El regidor titular del Concurs Internacional de Paella Valenciana, Vicent Baldoví, va destacar que “des de l’any 1961 tenim el concurs en marxa, pel que podem assegurar que és un dels certàmens degans de tota la gastronomia mundial” i a més va desvetllar el dia de la final que es celebrarà a Sueca el pròxim 10 de setembre, un dia que “per a nosaltres és com les olimpiades de la paella” va assenyalar. I és que, per als suecans este concurs “és una peça fonamental en la promoció i la consolidació internacional de la paella valenciana i de l’arrós de València” va dir Tamarit.

En anteriors edicions i també en l’actual, els valors que han regit en els dissenys dels cartells anunciadors d’este concurs, han sigut la internacionalització de la paella, la tradició de l’arròs a esta terra, la reivindicació de la recepta original de la paella valenciana, i l’ús dels productes típics valencians. Este any, a més, tal i com va explicar Miguel Sanfeliu, en representació de Socarrat Studio “el disseny ha estat realitzat en complicitat amb el nomenament de València com a capital de l’alimentació 2017”.

Per la seua part, Jesús Melero, coordinador gastronòmic del Concurs, va parlar d’allò que més en sap, de la paella. Melero va assenyalar que “es tracta d’un dels cinc plats més importants del món, el més elaborat i el més complet, per tant els suecans ja anem de la mà d’un guanyador amb este certamen”.

Les autoritats municipals i els representants del famós Concurs van finalitzar  apuntant al prestigi que ha assolit amb la seua llarga trajectòria. El fet  d’obtindre el títol de millor paella valenciana del món és per a molts un somni, atés que ha ajudat a molts dels participants i guanyadors a projectar i rellançar les seues vides professionals com a xefs i els seus negocis i restaurants.

L’acte va comptar també amb la presència de la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho i el regidor de Turisme, Xavier  Masó.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.