Mor el pintor Conrado Meseguer, autor de la llarga sèrie ‘Als qui sentiren la terra’

Mor el pintor Conrado Meseguer, autor de la llarga sèrie ‘Als qui sentiren la terra’

Ha mort, després d’una llarga malaltia, el pintor suecà Conrado Meseguer (1946), autor de la llarga sèrie pictòrica “Als qui sentiren la terra”. Va ser durant 25 anys director de l’Escola d’Art Escultor Beltrán de Sueca i professor de la mateixa durant 50 anys, tot sense deixar de costat la seua vessant més humana i solidària amb la creació de la Fundació Salvador Tatay Meseguer, amb el nom del seu nét. Aquesta institució té per objecte l’assistència social per a la rehabilitació i recuperació de persones amb discapacitat física o psíquica. El seu museu, que també porta el nom del seu primer quadre, està destinat entre altres assumptes a l’ajuda d’estes persones.

Els primers estudis els va realitzar a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis de Sueca, precedent de l’Escola d’Art Escultor Beltran, i posteriorment va rebre una ajuda per part del consistori perquè continuara la seua formació a l’escola Superior de Belles Arts de València fins l’any 1969. Treballa en son pare al camp, on descobreix les labors quotidianes dels homes de la seua terra, que inspiren la seua primera pintura, “Als que sentiren la terra”, i que marquen també tota la seua obra. Esta primera obra, pintada l’any 1961, es troba a l’ermita de la muntanyeta dels Sants.

Entre altres mèrits, l’any 1969 va rebre el màxim reconeixement acadèmic, el Premi Roig de pintura i fou a partir d’este moment quan la seua vida va estar dedicada plenament a l’art, també este mateix any va rebre el premi del Ministeri d’Informació i Turisme. Durant els anys 1972 i 1975 va ser professor de Dibuix, Composició i Creativitat al col·legi Claret de València.

L’Any 1978 la seua obra va ser reconeguda d’interés nacional i va ser inclosa en l’Anuari de l’Art Espanyol. Este any, també la seua obra va representar a Espanya a la Unió Soviètica i el 1993 a la Comunitat Valenciana al Japó. L’any 1985, Meseguer junt amb José Marín Medina (President Nacional i Vicepresident Internacional de Crítics d’Art) editaren el llibre Als que sentiren la terra. En el 1988 s’edita la segona edició d’este mateix llibre.

A més, és autor de diferents cartells, retrats i també ha il·lustrat edicions d’importants novel·les de Blasco Ibañez com Cañas y barro i Arroz y tartana. Entre altres reconeixements, va rebre també la distinció de Ciutadà Exemplar per part del Foro Cívic de Participació Ciutadana de la Ribera Baixa.

L’Ajuntament de Sueca el va nomenar, el 12 de setembre de 2013, fill predilecte del municipi en reconeixement de la seua trajectòria professional, artística i personal. El govern local ha decretat que la bandera de la ciutat onege a mig pal en la balconada de Ca la Vila. També ha oferit a la família l’edifici consistorial per acollir la capella ardent, una opció que han declinat, segons fonts municipals. L’acte de comiat se celebrarà aquest dissabte al tanatori municipal València en la més estricta intimitat, seguint la voluntat del propi pintor. En acabant serà incinerat.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada