Crònica del Club de Córrer Peus Quets: Uns dies aturats pels capricis cimatològics

Crònica del Club de Córrer Peus Quets: Uns dies aturats pels capricis cimatològics

Hem estat aturats, doncs callats, durant més d’una setmana. La climatologia ens obligà a frenar en sec les activitats i projectes establerts al Club i a totes les curses programades que poblaven i animaven la setmana del  12 al 18 de Desembre.

peus-quets-nadal-sollana-2016-2

Sollana ens acull a tots vestits d’artistes del circ

Les intenses i amenaçadores pluges de la setmana qüestionada van obligar la suspensió i aplaçament de Nadalenques i Voltes Populars a tot arreu del País Valencià. La gravetat de la situació no era per a menys i la decisió presa va ser la més humana, sensata i calibrada. El perill que presentava el temporal i l’ anunci d’ un augment seriós del risc era evident i patent.

Totes les proves, festives o competitives es van anul·lar, evidentment la tradicional nadalenca de Sueca que programa i organitza tots els anys la Penya Poc a Poc… també! La data decidida es definitivament el dia 7 de Gener de 2017. No passa res! Canviem una Nadalenca per una “Post Reialenca” si  s’ em permet la col·loquial llicència!

Passat el temor, amb vigília inclosa, del virulent temporal que ens atacà aquells dies amb desmesura, pareix que la frenètica normalitat del Runners torna a governar les vides de estos eterns bojos inconscients!

La primera cita després de la involuntària aturada es a Sollana. La tradició mana que la disfressa i la caracterització siga l’ equipatge de córrer en totes estes Nadalenques i Sant Silvestres des del 15 de Desembre fins els Reis. I a Peus Quets no ens fa falta que ens obliguen a participar! Al primer toc de cornetí allà van els Blavets, disfressa al cos i rostre maquillat, a córrer solidàriament totes les curses que estiguen al seu abast!

Sollana ens acull a tots els Peuets i Peuetes vestits d’ artistes circenses, des de les més ferotges feres i el més valent domador als coloristes pallassos passant pel viril forçut, la cartomàntica dona barbuda, el mestre de cerimònia, els gràcils equilibristes i els hàbils malabaristes! Eixe es el tema: el Circ!

I no hi manca res! Tot allò que u se pot trobar sota la gran carpa del millor i més màgic espectacle del món ho trobem representat a les files blavetes. Evidentment, com ja s’ ho pensa el lector, modèstia a banda, el Club de Córrer Peus Quets s’ endú el primer premi: 30€ atorgat per la Falla Poble de Sollana a la millor disfressa! Açò pinta bé! La inventiva de Manu i Sari, la feinada de Alice, l’ ajut logístic de Juan Franco i la voluntat de tots plegats té recompensa. L’ import… no importa però si el primer lloc: la moral i l’ orgull es disparen cap amunt.

A la nit, el sopar de Nadal que el Club ofereix als Peuets i Peuetes  reuneix un bon nombre de socis a la seu. Celebrem els nadals, brindem pel futur de Peus Quets i ens donem cita per a la properes curses Nadalenques i Sant Silvestre de l’ Alcúdia i Albalat.

Dissabte per la vesprada, una “quedada” de germanor agrupa uns trenta Runners a la pujada de l’ ermita de Corbera. En venen de Peus Quets i d’ altres a un entrenament que  portarà a tots estos desficiosos i inquiets corredors al Barranc de la Font del Llop, el Xavegó i el camí del cementeri d’ Alzira. Uns quants se conformen fent uns 8 kilòmetres i la resta arriba fins i tot als 15. El traçat ofereix unes bones pujades d’ un percentatge molt seriós amb l’ atenuant que es de pujada sols a l’ anar oferint un retorn –respirable- de continua baixada. Fotos de rigor, encaixades de mans, besos de felicitacions i desitjos de sort i salut!

Anem a afrontar el sopar de Nadal com cal -això també es un repte-, contents per tot lo ocorregut i animats per al futur.

El mal son de l’ aigua ploguda ha passat, les disfresses ens han donat una alegria i reprenem la activitat amb entusiasme i esperança. Tornem a la nostra salsa.

Joanot Presència
Peus Quets

peus-quets-trobada-entrenament-des-2016

Trobada d’entrenament


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.