Curset del Consorci de la Ribera sobre Protecció Civil davant desastres naturals

Curset del Consorci de la Ribera sobre Protecció Civil davant desastres naturals

El Consorci de la Ribera ha iniciat un curs l’àmbit de la protecció civil sobre prevenció i actuació davant dels desastres naturals, en particular aquells que poden afectar la nostra comarca en major o menor mesura com són les inundacions, els incendis forestals i el terratrèmols.

El curs, que és gratuït, s’inicià amb una sessió presencial a la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta, on s’explicà el funcionament i organització del curs, que serà on-line, així com del seu contingut.

Aquest curs s’emmarca dins del projecte europeu EVANDE, enfocat a la formació de voluntaris de protecció civil i personal de les autoritats locals sobre inundacions, incendis forestals, terratrèmols i polítiques europees sobre Protecció Civil. A més, el projecte EVANDE té com a objectiu l’intercanvi d’experiències per a reforçar la col·laboració internacional i l’efectivitat de les polítiques i activitats de protecció civil en els països participants del projecte, que són Grècia, Bulgària i Itàlia.

El principal resultat del projecte EVANDE és la plataforma d’aprenentatge en línia (e-learning) per a formar al personal de les autoritats locals i els voluntaris de protecció civil en inundacions, incendis forestals, terratrèmols i polítiques europees sobre protecció civil. Les activitats d’e-learning són gratuïtes, solament és necessari un simple registre, tot açò es pot fer en la plataforma e-learning del projecte. Els tutorials i vídeos expliquen el procés del registre i de la formació. Els participants també poden rebre una certificació després de completar els cursos i la seua avaluació.

Consorci de la Ribera


almussafes-reunio-proteccio-civil-des-2016
El parc mòbil de Protecció Civil a Almussafes s’ampliarà amb dos motocicletes
El saló de plens de l’Ajuntament d’Almussafes va acollir, a les 19 hores del dimarts dia 20 l’última sessió trimestral de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil. L’alcalde, Toni González, va presidir la trobada, que també va comptar amb la presència del Cap de la Policia Local, Ernesto Serrano. La valoració de les actuacions desenrotllades pels voluntaris durant els últims mesos i les novetats que s’aplicaran a partir de l’any que ve 2017, entre elles la cessió de dos motocicletes al parc mòbil de l’agrupació, van centrar bona part dels continguts tractats.

Les forces de seguretat d’Almussafes compten amb el suport de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, un cos que dirigix Antonia García i que brinda els seus servicis a la ciutadania d’Almussafes des de fa quinze anys.

Durant la sessió informativa trimestral, el primer edil va felicitar públicament als quasi 30 integrants de l’entitat per la seua total implicació i entrega a l’àmbit de la col·laboració i la seguretat ciutadana del municipi. “Indubtablement, les funcions que realitzeu anualment en la nostra població, de suport al Servici de Seguretat Ciutadana, són impagables i moltes vegades desconegudes i poc valorades per part de la ciutadania”, va destacar González.

De fet, l’estreta col·laboració de l’agrupació amb la Policia Local en la previsió i prevenció de situacions de greu risc col·lectiu, la protecció i socors de les persones i béns quan les dites situacions es produïxen i la seua labor de coordinació amb els agents locals en els distints esdeveniments organitzats pel consistori municipal ha sigut una constant durant els últims quinze anys. Així mateix i tal com establix l’art. 3 de l’Ordenança de Tràfic, circulació de vehicles de motor i seguretat viària de l’Ajuntament d’Almussafes, l’ajuntament, sota l’autoritat de l’alcalde i la supervisió de la Policia Local, pot requerir l’auxili dels voluntaris de les agrupacions de Protecció Civil a este efecte que, com a agents de l’Autoritat, col·laboren en el control del trànsit i tall de les vies destinades a la celebració dels actes esportius i esdeveniments, funcions que també han desenrotllat en diferents ocasions.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.