Favara es proposa que elements patrimonials de la muntanya siguen declarats BRL

Favara es proposa que elements patrimonials de la muntanya siguen declarats BRL
reunio-muntanya-favara-des-2016

Reinió de Rafael Gisbert amb integrants del Club de Muntanya Senglars

L’Ajuntament de Favara a través de la Regidoria de Patrimoni ha mantés una reunió amb el C.M. Senglars Favara, interessant-se així pels treballs que estan desenvolupant-se en el manteniment de sendes i en la geolocalització d’elements patrimonials. El Club d’esports de Muntanya Senglars s’encarrega, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Favara, d’organitzar el Trail que tots els anys recorre les muntanyes municipals, donant així a conèixer el patrimoni mediambiental i la geografia local.

En aquesta reunió, el regidor de l’àrea de Patrimoni Rafael Gisbert va posar en valor la importància dels treballs que estan realitzant els membres del club i que permeten descobrirl patrimoni natural del terme municipal de Favara.

Elements tant significatius per a la història del poble com són els forns de calç, fonts d’aigua naturals, coves, mollons, plantes autòctones, fòssils, jaciments arqueològics… i que s’ubiquen al terme municipal, són uns dels principals elements del treball de geolocalització  del C.M. Senglars que presideix Vicent Saà i que ha sigut entregat a l’ajuntament de Favara per a la publicació dels mateixos.

És aquest l’interès del regidor de patrimoni, que conforme la informació que es reba per part del club, es pugen catalogar i aplicar BRLs “Bens de Rellevància Local” per a que les futures generacions del poble i les persones que ens visiten pugen gaudir d’un patrimoni local consolidat i amb totes les garanties de conservació i protecció que la llei permeta. Amb aquesta actuació l’Ajuntament de Favara podrà acollir-se a convenis i actuacions de les administracions autonòmiques per al manteniment dels treballs que impliquen una millora en la natura del terme municipal.

Un altre dels objectius de l’Ajuntament de Favara és iniciar els tràmits admistratius per a declarar la zona de muntanya del terme municipal, “ Parc Natural municipal”.

La intenció de l’ajuntament riberenc és potenciar i protegir el valor natural d’una zona que per la seua ubicació, prop dels marjals, prop del parc natural de l’Albufera i de les platges de la costa mediterrània, permet que amb les característiques del clima i orografia del terme de muntanya de Favara es puga aconseguir aquesta protecció de PNM. La JGL celebrada el divendres 16 de desembre va acordar iniciar els tràmits per a aconseguir aquesta declaració natural.

Regidoria de Patrimoni
Ajuntament de Favara

Enllaç: Punts d’interes a les muntanyes de Favara.

Imatge destacada de Google Maps


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.