La Diputació tallarà les carreteres que puguen ser perilloses per les fortes pluges

La Diputació tallarà les carreteres que puguen ser perilloses per les fortes pluges

L’Àrea de Carreteres de la Diputació de València tallarà per precaució les vies de la xarxa provincial que puguen resultar perilloses per a la conducció amb les fortes pluges que s’esperen per a aquest cap de setmana. Entre les vies que l’àrea de Conservació segueix amb deteniment es troba la carretera CV-428, en l’accés al municipi de Cortes de Pallás. El part meteorològic assenyala que existeix risc d’abundants pluges i ratxes de vent en tota la província de València els dies 17 i 18 de desembre. A més, també hi ha alerta taronja en tot el litoral valencià.

Per aquest motiu, el servei de Conservació de Carreteres, atent a possibles incidències en tota la província i amb tots els mitjans disponibles, ha previst, entre altres accions, el tancament temporal per precaució de la CV-428 en el punt kilométric 15 en la via d’accés a Cortes de Pallás, ja que encara no s’han acabat d’instal·lar les pantalles dinàmiques en l’àrea en la qual es va produir recentment un despreniment d’enderrocs en el vessant.

Aquest tram ja va haver de ser temporalment tallat a principis del mes de desembre com a conseqüència de les fortes precipitacions, que van provocar alguns despreniments. La Diputació de València va procedir al tancament de la via per precaució i per a garantir la seguretat del tràfic, encara que va romandre en servei per si algun vehicle d’emergències necessitava transitar per ella, com succeirà aquests dies.  Va ser llavors, després de la reunió mantinguda entre els tècnics de la Diputació i Iberdrola, quan es va decidir reforçar la zona amb la instal·lació de pantalles dinàmiques.

Està previst que a partir del dia 22 de desembre tècnics d’Iberdrola instal·len aquests elements en la zona afectada per les últimes pluges, unes actuacions que cobrirà econòmicament l’empresa energètica.

D’aquesta manera, es completarà el treball realitzat per la Diputació al llarg d’enguany, cobrint la línia perimetral de reforç de la muntanya per a disposar d’una protecció absoluta.

Les inversions de l’Àrea de Carreteres a Cortes de Pallás enguany ascendeixen a quatre milions d’euros, un pressupost que s’ha destinat a accions com la implantació d’un sistema de control de deformacions en el vessant, després del lliscament que es va produir a l’abril de 2015, que va deixar sepultada la via CV-428; el reasfaltat de la carretera; l’ampliació de la plataforma; la substitució d’elements de contenció i senyalització i la realització de millores en el túnel; la urbanització de l’entorn amb l’objectiu de millorar els accessos a peu; i la realització de campanyes de mesurament de la xarxa geodèsica.

Diputació de València

MÉS INFORMACIÓ:
L’Aemet activa l’Avís taronja a la vesprada per riscos importants i extrems de pluja


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.