L’Aemet activa l’Avís taronja a la vesprada per riscos importants i extrems de pluja

L’Aemet activa l’Avís taronja a la vesprada per riscos importants i extrems de pluja

Actualització de divendres, 16 de desembre (07:15 hores).
L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat la passada mitjanit Avís taronja (riscos importants i extrems) per pluges des de les 18 hores d’avui, divendres fins a les 00:00 de diumenge, dia 18. La precipitació acumulada en 12 hores podria ser de 100 mm. Afecta la Ribera, la Safor i la Marina Alta.

Per a dissabte mantenen l’Avís taronja (entre les 00:06 i 00:00 de diumenge) per riscos costaners i Avís groc per risc de pluges i vent. Les ratxes màximes podrien arribar a 70 quilòmetres per hora. Activen l’Avís groc per risc de pluges fortes per a diumenge. Paral·lelament, la Generalitat Valenciana ha decretat l’estat de pre emergència.

Al final de la informació hi ha enllaços d’interés.


15 de desembre (16:20).- L’Agència Estatal de Meteorologia ha emès a les 13 hores d’avui, dijous, el següent avís especial per temporal en l’àrea mediterrània:

 • Fenomen meteorològic: Temporal de vent, mar i pluja.
 • Àmbit geogràfic: Comunitat Valenciana, Murcia, Balears i zones costaneres mediterrànies.
 • Començament de la situació: Divendres 16 de desembre.
 • Durada: Fins al dilluns 19 de desembre.
 • Grau de probabilitat: Molt probable (major del 70%).
previsio-temporal-mediterrania-15-des-2016

Previsió de dijous per a dissabte. Font: AEMET

A partir de la vesprada del divendres 16 s’establirà un flux de l’est amb llarg recorregut marítim i, per tant, molt humit, que s’intensificarà durant el cap de setmana, donant lloc a un temporal de vent, mar i precipitacions en l’àrea mediterrània.

La major acumulació de precipitacions s’espera en la meitat sud de la Comunitat Valenciana i a Múrcia, on les precipitacions seran generalitzades i persistents; podrien acumular-se 150-200 mm al llarg del cap de setmana.

Encara que amb valors inferiors, també seran abundants les precipitacions en altres zones mediterrànies, especialment, el sud de Catalunya, nord de la Comunitat Valenciana, Eivissa, l’est d’Andalusia i Melilla.

Les nevades podrien ser significatives en les zones de serra del terç oriental peninsular, sobretot en les més orientals d’Andalusia i a Terol, amb la cota de neu a partir d’1.200/1.500 metres.

El vent i l’estat de la mar en tota la zona mediterrània serà un factor molt advers. Es preveu vent de component aquest fort amb intervals de molt fort a Balears i al llarg de tota la costa oriental peninsular, des de Catalunya fins a Almeria, donant lloc a un temporal en les zones marítimes del Mediterrani, tant en alta mar com en els litorals, amb vents de l’est i nord-est força 7, intervals de 8, i ones de 4 metres en costes.

És possible que aquesta situació comence a millorar a partir de dilluns 19 i, amb major probabilitat, a partir del dimarts 20.

Notificació d’actualitzacions futures o de finalització: Aemet emetrà un nou Avís Especial el divendres, dia 16 i recomana un seguiment més detallat i actualitzat d’aquesta situació atmosfèrica a través de les seues prediccions i avisos de fenòmens adversos.

Aemet

ENLLAÇOS DE SEGUIMENT:
Previsions Aemet

MeteoSueca

Radar de València (muntanya de Cullera)

Radar de Múrcia (serra de Carrascoy)

Radar d’Illes Balears (cap Blanc, Llucmajor)

banner-biottec-700x137


 

 1. avatar

  Cal estar molt atents a aquesta noticia. La situació és de risc molt alt, per tant, cal evitar situacions que posen en perill a les persones (amb el cotxe, al carrer, a casa…). Es cert, que algunes vegades s’ha produït una situació meteorològica similar i finalment no ha sigut per a tant, però cal saber que aquestes situacions són molt complexes de preveure, tant la seua evolució com els efectes finals.

  La situació meteorològica de les pròximes hores ens durà, amb una elevada probabilitat, d’un episodi de pluges fortes i de caràcter torrencial, per això caldrà seguir-la al minut i preparar-se allà on caiga per veure inundacions i altres incidències.

  Cal preparar-se.

  Reply
 2. avatar

  Moltes gràcies per avisar!

  Reply
 3. […] MÉS INFORMACIÓ: L’Aemet activa l’Avís taronja a la vesprada per riscos importants i extrems de pluja […]

  Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.