El Ple de l’Ajuntament de Sueca aprova unir-se a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables

El Ple de l’Ajuntament de Sueca aprova unir-se a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables

L’Ajuntament de Sueca ha decidit en l’últim ple ordinari de 2016 aprovar l’adhesió de la ciutat a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables. Esta Xarxa persegueix la promoció i protecció de la salut i el benestar dels ciutadans, en concordança amb els principis d’actuació corresponents al projecte “Healthy Cities” de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

En línies generals, l’adhesió de Sueca a la Xarxa implicarà el foment de la col·laboració i l’acció conjunta de les ciutats participants en matèria de promoció i protecció de la salut, la consolidació dels contactes interinstitucionals i la col·laboració amb altres ciutats participants per a desenvolupar models operatius de promoció i protecció de la salut, que puguen servir com a models de bona praxi pel que fa a la promoció i protecció de la salut en el context urbà.

La seua adhesió comportarà per tant un important suport institucional i també l’ajut mitjançant subvencions a la capital de la comarca per al desenvolupament d’actuacions en matèria de salut. A més d’això significarà també l’intercanvi de coneixements i experiències amb altres municipis en l’àmbit de la salut i el desenvolupament sostenible.

La proposta de la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària, que encapçala Salvador  Campillo, va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

El moviment de ciutats saludables és una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut que s’inicia en 1987 amb la creació d’una Xarxa Europea de Ciutats Saludables i el foment de xarxes nacionals de ciutats saludables. La Xarxa Espanyola és la primera a constituir-se i ho va fer el 8 de març de 1988. La Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS) s’ha enfortit i consolidat al llarg dels anys, de la qual formen part poblacions pròximes com ara Alzira, Gandia, Torrent, València, Silla, Picassent o Xàtiva. En l’actualitat la constituïxen 165 entitats locals, que representa aproximadament a 19 milions d’habitants.

L’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut (SNS) contempla un pla local d’adhesió a l’Estratègia que respon als problemes de salut més rellevants de la població i ofereix a tots els municipis la possibilitat d’avançar aprofitant l’experiència acumulada. L’Ajuntament de Sueca forma part d’esta estratègia des de 2014.

En este sentit, el consistori va presentar recentment la seua estratègia, que ha anomenat Sueca Saludable,  en una jornada organitzada per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública a Alzira per compartir experiències i destacats projectes municipals d’acció en salut. En ella també es van presentar les iniciatives d’Algemesí, Silla i Carlet.

Sueca Saludable és una estratègia transversal que pretén fer palesa la riquesa del municipi en qüestió d’espais i recursos saludables i que presenta als veïns una infinitat d’experiències positives relacionades amb l’esport, la cultura, l’aprenentatge, el medi ambient, l’activisme social i l’oci saludable. L’estratègia compta amb una nova pàgina web www.suecasaludable.com on es podrà consultar tota la informació relativa al programa.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.