Xerrada informativa a Sueca per una cultura i foment de l’acolliment familiar

Xerrada informativa a Sueca per una cultura i foment de l’acolliment familiar

Este dimecres s’ha celebrat a Sueca una xerrada informativa sobre el programa de foment de l’acolliment familiar. La xerrada, que va estar organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, va ser impartida per una representant de la Fundación Diagrama, una entitat sense ànim de lucre que treballa en l’atenció a les persones vulnerables o amb dificultats socials.

La regidora d’acció social, Noelia Sisteró, va estar l’encarregada d’inaugurar la jornada i presentar la iniciativa. L’objectiu era donar a conéixer este programa entre la població suecana i convidar a les famílies del municipi a participar-hi per garantir el dret dels infants a viure en família. L´acolliment familiar és un gest altruista i desinteressat que proporciona un entorn d´estima, tendresa, comprensió, atenció i dedicació a un infant que ho necessita, per circumstàncies diverses, durant un temps determinat.

Actualment es diferencien tres tipus d’acolliment: L’acolliment temporal, de caràcter transitori, quan es preveu la reinserció del menor en la seua família; l’acolliment permanent, amb caràcter més estable per no ser possible la reintegració familiar, o en casos de menors amb necessitats especials, o bé quan les circumstàncies del menor i la seua família així ho aconsellen i l’acolliment d’urgència, principalment per a menors de sis anys, que tindrà una duració no superior a sis mesos, en tant que es decideix la mesura de protecció familiar que corresponga.

Qualsevol persona, independentment del seu estat civil, creences, edat, condició sexual, etc. pot ser família acollidora. També qualsevol tipus de família (extensa, homoparental, monoparental, reconstruïda, nuclear) pot acollir un menor en el seu entorn. Els únics requisits són tindre disponibilitat i reunir les aptituds necessàries per poder proporcionar  un entorn familiar als menors que no el tenen per circumstàncies diverses.

Aquelles persones que estiguen interessades en obtindre més informació poden acudir al departament d’Acció Social (Placeta del Convent, 12) perquè puguen informar-los del programa, les ajudes i assessorar-los del procediment.

El programa, en el qual participa la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, es desenvolupa també a diferents municipis de tot el territori valencià.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.