Salvador rep el Premi Nacional per la seua dedicació i treball per la gastronomia valenciana

Salvador rep el Premi Nacional per la seua dedicació i treball per la gastronomia valenciana

El hostaler de Cullera, Salvador Gascón, propietari del restaurant Casa Salvador, va rebre ahir el reconeixement de tots els hosteleros espanyols, que van voler premiar-lo pels seus anys de treball en favor de la gastronomia valenciana.

Ahir a la nit es va celebrar en la ciutat de Toledo els X Premis Nacionals d’Hostaleria on Salvador Gascón va rebre un reconeixement a la seua trajectòria professional. En el seu discurs, el cuiner cullerenc va indicar que aquest premi “és un honor per a mi i un orgull per a la meua ciutat” i va agrair a la seua família i al seu equip de treball tot el suport rebut.

Gascón va recordar que, quan fa unes dècades a Espanya estava de moda la cuina francesa, ell va decidir posar en valor els productes típics valencians i, especialment, l’arròs. I, amb aquesta filosofia, ja porta més de 450 receptes d’arrossos a les seues esquenes.

Trajectòria professional
En la mateixa línia, el secretari general de la FEHR, Emilio Gallego, va indicar que aquest guardó “és un reconeixement a la seua trajectòria i a la seua obsessió per revaloritzar els arrossos”. Gallego va recordar que el cuiner de Cullera va ser “precursor a mantenir la gastronomia tradicional valenciana” i “en un plat tan conegut a nivell mundial, com és la paella, ell és una personalitat”, va afegir.

Aquest reconeixement ho han rebut anteriorment altres negocis tan coneguts com el restaurant Casa Lucio de Madrid.

Salvador Gascón va estar acompanyat ahir per la seua família i, a més, també va assistir a aquesta gala l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor; l’edil de Turisme, Javier Cantos i el president dels hostalers de Cullera, Juan Femenía. L’alcalde va remarcar que aquest reconeixement “és molt important per al poble i per a la seua gastronomia” i va destacar l’aportació de Gascó a la promoció turística de la ciutat. “Molta gent coneix Cullera per Casa Salvador”, va dir el primer edil.

Gastronomia valenciana
Com va recordar Gascón ahir a Toledo, Casa Salvador va obrir les seues portes al 1950 i “des d’aleshores no hem tancat ni un sol dia”. Però, com també va assenyalar, en aquells anys “era un moment en el qual semblava que no hi havia arrossos i la gastronomia espanyola es movia al voltant de la cuina francesa”.

Gascón va decidir canviar aquesta tendència, “vaig pensar, ací tenim el millor arròs, el millor peix, les millors verdures” i “llavors, ens dedicàrem a l’arròs en cos i ànima”. És el que es coneix ara com a gastronomia de quilòmetre O, en potenciar les matèries primeres locals.

Durant aquestes dècades, Gascón ha elaborat centenars de receptes d’arròs. La seua última aportació ha sigut la Paella de Cullera, una recepta que ha donat a la seua ciutat i que ha donat lloc a un concurs gastronòmic. Aquesta paella es compon de diferents tipus de peix de la llotja de Cullera.

O.R.

Fotografía de Diego Moreno Delgado


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.