Almussafes destinarà més d’un milió d’euros a la creació d’ocupació en 2017

Almussafes destinarà més d’un milió d’euros a la creació d’ocupació en 2017

L’executiu d’Almussafes aposta, de nou, pel manteniment dels servicis públics municipals que prestaven amb anterioritat a l’entrada en vigor de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, coneguts comunament com “competències impròpies”, en els comptes generals que marcaran la política de l’executiu del pròxim exercici. “Un any més, la solvència, la capacitat d’estalvi i la liquiditat del nostre ajuntament està plenament assegurada i prova d’això eixe full de ruta que dirigirà la nostra política durant el pròxim exercici. Hem aprovat uns pressupostos de progrés i adaptats a les necessitats concretes dels nostres veïns, en els que defensem la qualitat de vida i dels servicis públics i apostem principalment pel foment de l’ocupació, que és, sens dubte, el major compromís del nostre govern”, destaca l’alcalde i  responsable de l’àrea d’Hisenda, Toni González.

Els pressupostos generals, que entraran en vigor el pròxim dia 1 de gener del 2017, presenten un capítol de subvencions, tant nominatives com de pública concurrència, que ascendixen a 557.000 euros i les inversions es pressuposten en 1,2 milions d’euros. Així mateix, s’incrementen les ajudes socials amb la incorporació de 3.500 euros per a subvencions a esportistes amb diversitat funcional i 8.000 euros per a la lluita contra la violència de gènere “complint amb eixa política de caràcter social que volem mantindre durant tota la legislatura”, constata el primer edil. Dos de les iniciatives que s’inclouen per primera vegada als comptes públics són la creació d’una partida, dotada amb 5.000 euros, per al projecte “Ciutat dels Xiquets” i d’una altra que ascendix a 50.000 euros i que permetrà la realització de controls de ADN dels prop de 1.300 cans censats en la localitat, amb la finalitat de solucionar definitivament la problemàtica dels excrements canins abandonats en les vies públiques d’Almussafes, els quals atempten contra la salut pública.

També l’amortització de capital de deute viu se substantivarà en 656.000 euros, propiciant una reducció important del nivell d’endeutament i es mantindrà el pagament als creditors en els límits temporals establits per la llei.

L’aposta per la creació d’ocupació
Un 7,5% del total dels Pressupostos Generals de 2017 es destina al desenrotllament de les polítiques d’ocupació. En xifres concretes, l’executiu reserva 1.100.000 euros per al desplegament d’un nou paquet de línies estratègiques per a la promoció del treball. En este sentit, les subvencions directes a empreses passen de 135.000 a 175.000 euros, “com a conseqüència de la gran acollida que ha tingut la iniciativa durant el present any 2016”, comenta l’alcalde, qui incidix en el fet que amb estes ajudes aconseguim que molts dels contractes temporals es convertisquen en definitius.

La partida que permetrà el desenrotllament del nou Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació també incorpora les subvencions a emprenedors, consignades en 40.000 euros i a la cooperativa, fixades així mateix en 40.000 euros.

Per segon any consecutiu, l’executiu inclou en els seus comptes una partida de 132.000 euros destinada al finançament del programa de beques professionals per a postgraduats i estudiants d’Almussafes, implantat el present any amb gran èxit. Això assegura que en 2017, l’ajuntament brinde de nou una oportunitat laboral durant 10 mesos a altres 27 beneficiaris, amb títol universitari o de formació professional, els quals realitzaran les seues pràctiques professionals en els diferents departaments de l’administració local.

Els gastos de personal dels comptes generals aprovats ascendixen a 5’36 milions d’euros i suposen un increment del 9’83 per cent respecte a l’exercici anterior, principalment motivat per les 60 contractacions que es formalitzaran a través del Pla d’Ocupació Local (POL), consignat amb 327.000 euros i que suposarà la contractació directa per part del consistori municipal d’altres 60 desocupats  inclosos en els quatre col·lectius en risc d’exclusió social, parats de llarga duració, majors de 45 anys, dones i menors de 25 anys, durant un total de 4 mesos.

Dos programes temporals d’ocupació, que es desenrotllaran en els departaments d’Administració General i Urbanisme amb una inversió de 65.000 euros, el llançament de l’empresa pública, que ascendix a 250.000 euros, i les accions de formació per a parats complementen estes polítiques de promoció de l’ocupació a Almussafes.

La reactivació del PGOU apostarà pel sòl industrial
Una de les novetats més destacables del pressupost és la dotació de 150.000 euros per a la contractació de l’empresa especialitzada que redacte un nou document de revisió del PGOU, ja que l’objectiu prioritari de la política urbanística de l’equip de govern d’Almussafes passa per l’aprovació del nou planejament urbanístic durant la present legislatura. “Per fi, donem tancament a la situació de paràlisi i reactivem este projecte, que destinarà un major espai al sòl industrial, amb la finalitat de facilitar els metres quadrats necessaris perquè la Generalitat Valenciana puga dur a terme una ampliació de l’actual parc industrial Joan Carles I”, afirma el primer edil.

Cal destacar que el polígon d’Almussafes és un dels més potents de tot el territori, pel fet que en ell s’emplaça una de les majors fàbriques d’automòbils d’Espanya, la factoria Ford, i la majoria d’empreses del municipi es concentren en el sector de fabricació de components i peces per a la indústria de l’automòbil. “Tenim una gran necessitat dotar al nostre municipi de sòl productiu i d’alta qualitat amb territoris intel·ligents i llocs atractius perquè puguen implantar-se empreses de gran valor afegit, en la línia de la I+D+i o les empreses TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació).

Augment de les subvencions
L’executiu arreplega en els comptes generals de l’any que ve la creació de noves línies de subvenció genèriques per a entitats locals de caràcter festiu, social, cultural i cívic, “amb la finalitat d’adaptar-se al criteri de concurrència competitiva que establix la llei”, explica González, a més de mantindre unes línies de subvenció nominatives que són fruit de convenis de col·laboració per la seua funció social prioritària, com les ajudes als centres educatius, a les AMPES i a la Societat Musical “Lira Almussafense”, entre altres.

Així mateix, en este mateix capítol d’ajudes socials destaca l’augment de la quantitat pressupostària consignada a les beques de menjador, que passen de 75.000 a 100.000 euros, la consignació de 18.000 euros per a les ajudes a estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius i de 20.000 euros per als universitaris.

El capítol de gastos corrents
En el capítol de gastos corrents destaca la partida de 15.000 euros que servirà per a desenrotllar el pla de participació ciutadana que permetrà decidir l’ús futur de la Casa Ayora i la peatonalització de la Plaça Major.

Les inversions del 2017
El capítol d’inversions reals ascendix a 1,2 milions euros, un percentatge lleugerament superior al del present exercici pressupostari.

Destaquen principalment els 470.000 euros que es van a invertir en expropiació i adquisició de terrenys en la zona del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes i per a la segona fase de la zona d’oci i temps lliure, els 100.000 euros destinats a obres en parcs i jardins públics i els 30.000 euros per al desenrotllament del Pla d’Accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques. Així mateix, es consignen 28.000 a l’enllumenat públic, 45.000 euros a inversions en equips per a l’administració electrònica i 46.000 euros per a reformes i construcció de nínxols en el cementeri municipal, entre altres projectes.

josep-contell-jurament-almussafes-nov-2016

Josep Contell

Josep Contell pren possessió del seu càrrec com a nou regidor
L’almussafeny Josep Contell ha pres possessió de la seua acta com a nou regidor de l’Ajuntament de la localitat en el ple extraordinari de la corporació municipal celebrat hui divendres 25 de novembre a les 14 hores en la casa de la vila. És la tercera vegada que Contell participa com a representant del Grup Compromís en el consistori municipal, en les tres ocasions com a substitut de companys de la seua formació.

En la seua primera etapa com a edil, que es correspon amb la legislatura 2007-2011, va assumir les delegacions d’Educació, Serveis Socials i Medi ambient, mentre que en la segona, a la qual es va incorporar en 2014, fou  el responsable de les àrees de Cultura, Festes i Tercera Edat. Ara, tal com ha assenyalat en la seua intervenció de hui, reprén aquesta faceta “amb la il·lusió de fer un bon paper com a regidor de l’oposició”.

El polític, psicòleg de professió, substitueix d’aquesta forma a la seua companya de Compromís Gisela Giménez, qui va renunciar a la seua acta com a regidora el passat dijous 3 de novembre durant l’últim ple celebrat en el consistori.

La decisió, tal com va assenyalar durant el seu discurs d’acomiadament, venia determinada per qüestions personals. Giménez va qualificar la seua experiència “de curta però intensa” i va incidir en les dificultats a les quals s’enfronten les dones que es dediquen a l’àmbit polític i que alhora exerceixen una professió i són mares.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.