Jornada policial a Sueca formativa sobre el marc normatiu en matèria d’addiccions

Jornada policial a Sueca formativa sobre el marc normatiu en matèria d’addiccions

La Casa de la Cultura de Sueca ha acollit este dimecres una jornada de formació dirigida als membres de les forces i cossos de seguretat de l’estat i organitzada amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament de Sueca sobre la llei de salut i la normativa estatal i autonòmica al voltant de les drogodependències i altres trastorns addictius.

Més de 50 agents de les forces i cossos de seguretat de Sueca, Cullera, Corbera, Sollana, Polinyà i altres poblacions veïnes de la comarca de la Ribera Baixa van participar en la jornada organitzada amb l’objectiu de donar a conéixer la situació actual del consum d’alcohol i altres drogues en tot el territori valencià i amb la fi de millorar el coneixement dels professionals de seguretat sobre l’actual normativa reguladora.

El curs va ser a càrrec de Mª Jesús Álvarez, tècnica jurídica del servei de drogodependències i altres trastorns addictius de la Conselleria. “Les forces i cossos de seguretat de l’Estat, fonamentalment els Policies Locals, són un factor importantíssim per a nosaltres perquè és el professional de proximitat i considerem que cal donar-los tots els coneixements i els instruments sancionadors, perquè si reduïm l’oferta aconseguirem reduir la demanda. El consum del tabac es va reduir en un 47% quan es va aprovar la llei del tabac” ha afirmat l’experta.

Entre els temes tractats, es va repassar la situació del consum de drogues al territori valencià i els continguts de la Llei Orgànica de Protecció a la Seguretat Ciutadana i la normativa autonòmica en matèria d’addiccions. També s’hi va va parlar de les infraccions aplicables en cada cas i de la tipologia de centres i serveis d’atenció i prevenció de drogodependències.

El regidor titular de la UPCCA de Sueca, Salvador Campillo i la regidora de Serveis Socials de Cullera, Francesca Ortiz, van estar els encarregats d’inaugurar la jornada, tot agraint als agents la seua implicació i interés i instant-los a treballar tots plegats per eradicar les conductes addictives.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.