El CPV Xúquer de Sueca impulsarà un programa de tecnificació de pilota valenciana

El CPV Xúquer de Sueca impulsarà un programa de tecnificació de pilota valenciana

L’Ajuntament de Sueca ha subscrit un conveni amb el Club de Pilota Valenciana Xúquer per tal de portar endavant un projecte singular d’iniciació tecnico-esportiva de pilota valenciana.

L’objecte del conveni de col·laboració entre ambdós és establir un marc de col·laboració esportiva, tècnica, pedagògica i de formació per convertir la ciutat en un referent i seu del Programa de Tecnificació de Pilota Valenciana. L’acord pretén, en línies generals, estructurar l’actuació esportiva que ve desenvolupant-se amb els i les joves del municipi, a través d’activitats bé competitives, bé recreatives, però sempre formatives, per donar l’oportunitat de conéixer la pilota en tots els àmbits possibles i amb un marcat caràcter integrador.

L’acord signat consta de dos fases: una primera fase d’elaboració i posada en marxa del projecte de tecnificació esportiva, amb personal especialitzat i instal·lacions específiques; i una segona part de seguiment del programa i compliment dels objectius establerts.

El conveni estableix que el club vetlle pel correcte desenvolupament del programa. A més a més, el CPV Xúquer assumirà la dedicació als alumnes en edat escolar (esport escolar), en categoria absoluta (federativa) i especial (sense discriminació) i serà el responsable de l’organització de campionats interns o externs a les diferents modalitats i categories, i de la participació en competicions federades. A banda, haurà de garantir la creació d’un grup esportiu sòlid que aconseguisca una continuïtat de la pràctica d’este esport, fora dels circuits de competició.

Pel que fa al consistori, el regidor d’Esports, Vicent Baldoví, ha explicat que este es compromet a cedir les instal·lacions esportives municipals específiques, El Poblet de la Pilota de l’IES Joan Fuster, el Trinquet Municipal Eusebio i els frontons de l’Estadi Municipal Antonio Puchades, en un horari determinat, per al seu aprofitament en el programa. El consistori assumirà també les despeses de l’execució de la primera fase mentre que el cost i seguiment de la segona correspondrà al CPV Xúquer.  Baldoví ha assegurat que este conveni contribuirà, sens dubte, a incentivar l’activitat esportiva al nostre poble en les distintes modalitats de la pilota valenciana, “l’esport autòcton dels valencians”.

Per la seua banda, Bernat Nerbón, en representació del CPV Xúquer, ha assegurat que este acord donarà una major possibilitat de desenvolupament al projecte democratitzador del Club que pretén dignificar i normalitzar el joc de la pilota. En eixe sentit, ha apuntat “este conveni ajudarà a resoldre les dificultats pel que fa al material, als recursos humans, etc. i estem segurs que serà un punt d’inflexió de la pilota a Sueca que ens ajudarà a créixer en este esport”.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.